Psovod smutní: Odpočívej v pokoji, Ketynko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Psovod smutní: Odpočívej v pokoji, Ketynko!

Kety se svým psovodem Petrem K.
Kety se svým psovodem Petrem K. (Foto PČR, Facebook )

Do služby policie nastoupila ve svých deseti měsících. Od té doby se psí fenka německého ovčáka stala specialistkou na vyhledávání výbušnin a skvělou parťačkou. Kety (†14), mistryně republiky z roku 2011, odešla do nebe. 

Opravdovou odbornicí na výbušniny se Kety stala před osmi lety na mistrovství ČR. Zároveň získala cenu za nejlepší pachovou práci při jejich vyhledávání. Největší zásluhu na jejím úspěchu měl zkušený psovod Petr K. Když se blížily 10. narozeniny psí hrdinky, Petr musel najít náhradu. Jako poslední stihla ještě se svým pánem čmuchací povinnosti během hokejového mistrovství v Ostravě. Zasloužený psí důchod si užila až do pátku, kdy téměř ve svých patnácti letech umřela.

„Do nebíčka odešla úžasná psí dáma, moje skvělá parťačka ve službě. Všechnu svou lásku rozdala a odešla v klidu ve společnosti svých nejbližších. Je mi ctí, Kety, že jsem právě vedle tebe mohl prožít tolik krásných a nezapomenutelných okamžiků,“ uvedl na Facebooku zdrcený psovod Petr K. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.