Vystoupil z auta a šel si pomazlit s medvědem: ZDRHÉÉÉJ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vystoupil z auta a šel si pomazlit s medvědem: ZDRHÉÉÉJ!

Turista běžel zpátky do auta jako o život.
Turista běžel zpátky do auta jako o život. (Foto Twitter, scom)

Nechybělo moc a neopatrný muž, který na jihu poloostrova Kamčatka neprozíravě vystoupil z automobilu, aby si pohrál s medvídětem u cesty, mohl na vlastní kůži zažít doslova medvědí objetí. Moc příjemné by mu ale asi nebylo...

Celý incident zachytil řidič vozu, ze kterého šílenec, jenž se patrně rozhodl zařadit mezi adepty Darwinových cen za idiotskou smrt, vystoupil. Video ukazuje muže, jehož identita nebyla zveřejněna, jak pomalu kráčí k huňáči u cesty, který svojí velikostí připomíná spíše mládě než dospělého medvěda.
Zřejmě i to dodalo turistovi odvahu přiblížit se na vzdálenost několika desítek centimetrů. Jenže medvídě nemělo o hrátky zájem, a tak se muž odevzdaně otočil a chtěl se vrátit k autu. V ten moment ale šelma udělala dva tři rychlé kroky, vzepřela se na zadní a najednou opticky pořádně narostla! Vyděšený dobrodruh začal za křiku řidiče sprintovat k vozu, se kterým oba v následujících vteřinách spěšně odjeli.


Na první pohled vtipný počin ale naštval tamní obyvatele. Na Kamčatce totiž platí zákaz krmení medvědů, a to z dobrých důvodů. „Kolikrát máme lidem říkat, aby nezastavovali a nepokoušeli se medvědy krmit? Nejsou to žádní mazlíčci,“ komentuje situaci jeden z místních. „Škoda, že mu ten medvěd neudělal z půlek čtvrtky...“ dodává další.

Medvěd hnědý
Délka těla: 2 – 4 m
Hmotnost: 100 – 800 kg
Výška v kohoutku: 87 – 126 cm
Délka života: 20 – 30 let



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.