Rádce Aha!: Kosmetika pro mladší vzhled | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rádce Aha!: Kosmetika pro mladší vzhled

...
... (iStock)

Je škoda, když se nevědomě děláme staršími, než jsme. Často se přitom jedná o kosmetické zbytečnosti, které nám přidávají léta, a navíc i stojí peníze a přidělávají práci. 

1. Přizpůsobte věku svou kosmetiku
Naše pleť se mění, zraje, stárne a podle toho taky vyžaduje péči, a to i tu v podobě kosmetických přípravků, které by měly odpovídat problémům i věku pleti.

2. Vsaďte na rudou rtěnku
S přibývajícím věkem je ten pravý čas na rtěnku. Její odstín ale vybírejte pečlivě, aby vám skutečně sedl. Pravidlo je takové, že brunetkám více sluší tmavší barvy, blondýnkám růžové či červené, a téměř každá žena si může dovolit rudou rtěnkou.

3. Málo je více
Příliš mnoho vrstev hutného make-upu vytvoří na pleti nevábnou masku a jakékoliv vrásky prohloubí. Také není vhodné používat tmavší make- -up, než je odstín naší pleti. A pozor také na mnoho korektoru pod očima.

4. Pleť čistěte častěji
Čím jsou ženy starší, tím méně se líčí, ale mají tendenci si přes den oplachovat obličej vodou. Jenže časté oplachování pleť dráždí. Proto je ideální čistit ji dvakrát denně – ráno a večer – vlažnou, nikoliv horkou nebo studenou vodou, jak mnoho žen mylně činí. Stejně důležitý je dotek vždy čistýma rukama a jemné utření ručníkem určeným na pleť obličeje, tedy žádné silné drhnutí.

5. Změňte odstín tvářenky
Používáte už léta stejný odstín tvářenky? Chyba! S přibývajícími léty volte světlejší odstíny.

6. Husté obočí
V módě je nyní co nejpřirozenější husté obočí. Pokud vám léty a vytrháváním prořídlo, na jeho domalování můžete zvolit tužku anebo populární pudrové stíny.

7. Matné stíny
Lesklé stíny byly léta velký hit, ale starším ženám prostě nelichotí, obzvláště mají-li třeba spadlá víčka. Vždy je lepší volit matné odstíny, ideálně neutrálních barev a zemitých tónů do hněda či do šeda, které oči rozjasní.

8. Černou tužku vyměňte za hnědou
Dobře nanesené a umístěné linky dokážou vytvořit sexy pohled, ale i tady je s přibývajícím věkem lepší vyměnit černou barvu za hnědou a nikdy nenanášet linku na spodní víčka.

9. Tip navíc: I vlasy hrají roli!
Léta navíc nám může přidat nejen špatná péče o pleť a nevhodné líčení, ale také chybně zvolená barva vlasů nebo neslušivý účes. S přibývajícím věkem kadeřníci doporučují volit světlejší odstíny a délku zkracovat. Obojí dodá vlasům opticky na objemu a omladí vzhled.

Přečtěte si
kozinozka
25. 5. 2019 • 11:14

Je nutné naučit se na sebe dívat, a nebát se dívat do zrcadla. Líčení v každém věku by mělo být takové, aby vlastně nebylo zcela evedentní. Rudá rtěnka může zkrášlit, ale opravdu jen někomu.Osobně se domnívám, že jen klasickému typu a brunetkám, jinak spíše vulgarizuje.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.