Moderátorka Eva Borská: Tajná svatba v Thajsku a hned do postele! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Moderátorka Eva Borská: Tajná svatba v Thajsku a hned do postele!

Místo prstýnku Eva dostala zlatý náramek.
Místo prstýnku Eva dostala zlatý náramek. (Foto - archiv E. Borské)

Na dovolené v Thajsku se tajně vdala. Místo v obřadní síni si moderátorka TV Barrandov Eva Borská (42) vzala podnikatele v gastronomii Jiřího Borského (57) na sluncem zalité pláži u Indického oceánu.  „Chtěli jsme svatbu v tradičním thajském stylu se vším všudy,“ upozornila nevěsta. 

Místo svatevní róby si tedy s Jiřím oblékli thajský oděv a Eva místo prstýnku dostala zlatý náramek a náušnice. „Jde o rituální obřad, který je zcela odlišný od evropské svatby. Novomanželé si nepředávají prstýnky, ale muž ženě věnuje jakýkoliv zlatý šperk,“ vysvětluje Eva.

Úklony

A jak taková tradiční thajská veselka probíhá? Místo předání snubních prstýnků se ženich a nevěsta vzájemně ukloní a na hlavu dostanou dva věnečky spojené bílým vláknem, které prochází rukama všech přítomných mnichů při modlitbách. Toto vlákno symbolizuje spojení dvou osudů, ale zároveň identity každého z nich. Nevěsta po obřadu pak oba nosí na hlavě a sundává je až před spaním.

„Zajímavé je, že i svatební noc se koná jindy než v noci. Hned po obřadu si ženich vede nevěstu do manželské lože. Nás čekal nádherně nazdobený pokoj. Opět všude květiny a na posteli srdce z okvětních lístků růží,“ popisovala Borská, která se nechystá thajskou svatbu zlegalizovat jen tím, že s manželem zajdou na český úřad,.

Český obřad

„Uspořádáme i v Česku svatbu se vším, co k ní patří, aby naši příbuzní o nic nepřišli. Hlavně naše děti se na ni myslím hodně těší,“ plánuje Eva, která je stejně jako její Jiří z předchozích vztahů rodičem dvou dětí. „Říká se, že thajská svatba patří mezi nejvýjimečnější na světě. Asi to budeme moci potvrdit, ale raději se ještě přesvědčíme. Podobný rituál máme v plánu ještě například v Řecku a dalších zemích. Naším cílem je slíbit si lásku a věrnost na několika kontinentech a před vícero bohy,“ dodává Eva.



Přečtěte si
mord
27. 11. 2018 • 15:10

Staráš se zbytečně o životy druhých šmudlo zlepši ten svůj.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.