Manžel Dagmar Havlové: RODINNÝ HROB STŘEŽÍ KAMERY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Manžel Dagmar Havlové: RODINNÝ HROB STŘEŽÍ KAMERY!

Havel byl do Dagmar skutečně zamilovaný.
Havel byl do Dagmar skutečně zamilovaný. (Aha! - Martin Hykl)

Pod dohledem zaživa i po smrti! To je případ bývalého disidenta a prezidenta Václava Havla (†75). Za komunistů mu byli věčně v patách estébáci, během svého působení na Hradě neudělal na veřejnosti krok bez bodyguardů a klid nemá ani v hrobě! Rodinnou hrobku totiž střeží kamera! Nechala ji tam snad instalovat vdova Dagmar Havlová (65)?

Vandalové, kteří by chtěli poškodit poslední místo odpočinku bývalého prezidenta a jeho první manželky Olgy Havlové (†62), mají utrum. „Rozhodli jsme se, že budeme zbudovávat kamerové systémy. Jako první jsme je zřídili na Olšanech a teď na Vinohradech, předchází to vandalismu,“ prozradil deníku Aha! Karel Kobliha pověřený řízením Správy pražských hřbitovů (SPH).

Okouřený kámen

K nainstalovaní kamery, která je na stožáru a míří přímo na hrob Havlovy rodiny, vedl určitě i incident z prosince 2015, kdy v prostorách hrobky hořelo. „Je ohořelá a popadaná omítka hrobky, náhrobní kámen je na některých místech okouřený a svíčky a věnce jsou tam neuspořádané,“ popsal Aha! návštěvník Vinohradského hřbitova.

Správa mlčí

Na dotaz, zda došlo k požáru, se vedení SPH nechtělo vyjadřovat: „Bohužel to nebudeme ani nemůžeme komentovat. Hrob patří rodině, tu musíte kontaktovat...“ Ta se ale nikdy nevyjádřila. Následky ohně byly na mramorové desce patrné ještě několik dní po požáru.

 Zákulisní záběry z prvního televizního vystoupení Václava Havla v televizi

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.