Zemřela herečka Emma Černá (†81): Olmer přišel o manželku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zemřela herečka Emma Černá (†81): Olmer přišel o manželku!

Olmer přišel o manželku.
Olmer přišel o manželku. (Foto ara)

Před kamerou se sešli jen jednou, když je režisér Juraj Herz (†83) obsadil do manželského páru v dodnes hojně reprízované detektivce Holka na zabití. Včera se Vít Olmer (76) dozvěděl smutnou zprávu – jeho filmová manželka Emma Černá (†81) zemřela.

„Byla to výborná herečka, skvělý typ. Navíc byla Emma fajn ženská,“ zavzpomínal pro Aha! herec a režisér s tím, že osud chtěl, aby Černá﷯ zůstala převážně u divadla. „Myslím, že ji to nijak netrápilo,“ uzavřel vzpomínku Olmer.

O úmrtí herečky informoval na sociální síti její bývalý kolega z Divadla Komedie Jiří Štrébl (59). Ten na svůj profil doplnil její černobílou fotku ﷯slovy: „Sbohem, naše drahá Emmo...RIP.“

Kromě Holky na zabití se Emma Černá zapsala do paměti diváků především filmy Adelheid, Skalpel, prosím či Svědek umírajícího času. Vidět jste ji mohli také v seriálech Přítelkyně z domu smutku, Dobrodružství kriminalistiky a Vyprávěj.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.