Mrtvý režisér Vyprávěj: Drsný vzkaz kamaráda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Mrtvý režisér Vyprávěj: Drsný vzkaz kamaráda!

Martin Dolenský zemřel 6. dubna.
Martin Dolenský zemřel 6. dubna. (facebook.cz)

V pouhých 47 letech vyhasl život režiséra Vyprávěj Martina Dolenského. Nadějný tvůrce, kterého Karel Smyczek (67) považoval za svého nástupce, zahynul ve čtvrtek 6. dubna pod koly nákladního automobilu!

Smutnou zprávu na sociální síť oznámil jeho kamarád Petr Wajsar: „Zemřel Martin Dolenský, můj kamarád a skvělej režisér. Tak už aspoň víš, jaký to je... Dobrou noc, chlape, budeš mi moc chybět.“ Úmrtí potvrdila také Eva Decastelo (38). Její dvě děti totiž loni hrály ve štědrovečerní pohádce ČT Pravý rytíř, kterou Dolenský točil. „Byl fakt skvělej kluk, všichni ho milovali. Karel Smyczek si ho vychovával jako nástupce...“ připomněla moderátorka.

K nešťastné události došlo na rovném úseku silnice I. třídy č. 6, známé jako Karlovarská. „Sedmačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Nissan jel od obce Hořesedly směrem na Karlovy Vary. Z dosud nezjištěných příčin přejel vlevo do protisměru a čelně se střetl s nákladním vozidlem s návěsem. Vlivem nárazu byl Nissan odhozen zpět do pravého jízdního pruhu, kde se střetl s vozidlem Škoda Octavia,“ uvádí policejní zpráva.

„Řidič Nissanu podlehl na místě svým mnohačetným zraněním, ostatní účastníci dopravní nehody vyvázli bez zranění,“ dodává. Policie nehodu stále vyšetřuje. „Byla nařízena soudní pitva. Ta by měla objasnit přesnou příčinu smrti a potvrdit či vyvrátit, zde příčinou neštěstí nebyla náhlá zdravotní indispozice,“ sdělila deníku Aha! Michaela Richterová z rakovnické policie.

Kdo byl Martin Dolenský?
Martin Dolenský absolvoval režii na pražské FAMU. Jeho prvním režijním počinem uvedeným v kinech byla v roce 2007 komedie Chyťte doktora. Režíroval také Můj vysvlečenej deník či Nevinné lži. Byl také tvůrcem dokumentů Ztracený hlas (o Laďce Kozderkové) nebo Dlouhý půst Marty Kubišové.

Záběry ze smrtelné nehody režiséra seriálu Vyprávěj:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.