Zemřel režisér (†47) oblíbeného seriálu! Příčiny tragické nehody zatím nejsou známé… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zemřel režisér (†47) oblíbeného seriálu! Příčiny tragické nehody zatím nejsou známé…

Martin Dolenský zemřel 6. dubna
Martin Dolenský zemřel 6. dubna (facebook.cz)

Martin Dolenský zemřel ve věku 47 let minulý čtvrtek. S Českou televizí spolupracoval například na seriálu Vyprávěj. Karel Smyczek ho považoval za svého nástupce.

Osudnou se Dolenskému stala těžká autonehoda. „Zemřel Martin Dolenský, můj kamarád a skvělej režisér. Tak už aspoň víš, jaký to je. Dobrou noc, chlape, budeš mi moc chybět,“ uvedl jeho kamarád Petr Wajsar na sociální síti. Jeho úmrtí potvrdila i herečka Eva Decastelo, jejíž děti si zahrály v pohádce Pravý rytíř, kterou ČT odvysílala o loňských Vánocích. „Byl fakt skvělej kluk, všichni ho milovali. Karel Smyczek si ho vychovával jako nástupce,“ uvedla zdrcená herečka.

K tragické nehodě došlo nedaleko obce Hořesedly. Režisér tam se svým Nissanem podle informací policie přejel do protisměru a čelně se střetl s nákladním vozidlem s návěsem. Vlivem nárazu byl Nissan odhozen zpět do pravého jízdního pruhu, kde se střetl s vozidlem Škoda Octavia. Sedmačtyřicetiletý řidič Nissanu podlehl na místě svým mnohačetným zraněním, ostatní účastníci autonehody vyvázli bez zranění.

Dolenský byl absolventem režie na pražské FAMU. Natočil filmy Chyťte doktora, Můj vysvlečenej deník a seriál Vyprávěj nebo Nevinné lži. Dále je autorem dokumentů Ztracený hlas, Paní Olga nebo Dlouhý půst Marty Kubišové.

Video: Smrtelná nehoda režiséra Martina Dolenského 


Video: Podívejte se na poslední klaplku seriálu Vyprávěj!

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.