Zesnulý Pavlata (†71): Slova která vhání slzy do očí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zesnulý Pavlata (†71): Slova která vhání slzy do očí!

Michal Pavlata
Michal Pavlata (Foto Činoherní klub, ara)

Už zítra bude mít v Praze pohřeb Michal Pavlata (†71). Deník Aha! zjistil detaily posledního rozloučení s hercem, dabérem a životní láskou Jaroslavy Obermaierové (70). A také to, kdo je autorem velmi dojemného parte.

Pavlata se často představoval jako Pavlatáta, který si »adoptoval« Ondřeje Vetchého (54). Řada lidí si teď proto myslí, že autorem nekrologu na parte je právě on. „Nikoliv, autorem jsem já,“ řekl Aha! šéf Činoherního klubu Vladimír Procházka (64). „21. ledna zemřel náš milý kolega Michal Pavlata. Hluboký, vědoucí a známý herec, který ale, jak mohl, všude podsouval, že jej nikdo nezná, a když už ho pozná, nepochybně si ho s někým splete. Zavolejte herce a Míšu Pavlatu!, rád citoval pokyn nejmenovaného režiséra inspicientovi před začátkem kterési zkoušky v Divadle E. F. Buriana,“ napsal mimo jiné ředitel divadla.

Ten také promluví na zítřejším Pavlatově pohřbu, který začne ve 12 hodin ve Velké obřadní síni pražského strašnického krematoria. Nad rakví podle našich informací mimo jiné zazní hercův nezaměnitelný hlas, kterým nadaboval přes čtyři tisíce seriálových i filmových postav. „S projevem vystoupím já a také kolega Ondřej Vetchý,“ prozradil šéf Činoherního klubu. „Pak se sejdeme v divadle a na Míšu tam ještě zavzpomínáme,“ dodal šéf divadla, kde herec prožil téměř čtvrtstoletí. Elegán v klobouku
Z dalších slov Vladimíra Procházky, která napsal o Michalu Pavlatovi: „Pravičák jak řemen, který ale velmi obtížně snášel naše pravicové politiky, bystrý fejetonista, jenž raději než o svém psaní hovořil o svých píšících vzorech. Elegán v klobouku a černých brýlích, který vám ovšem do očí tvrdí, že to všechno nosí proto, aby zakryl ksicht a pleš (třebaže dobře věděl, že mu to zároveň pěkně sluší). Okouzlující milovník žen, jenž s takovým potěšením promlouvá o svých milostných fiascích, inspirující pedagog herectví, který se vám snaží namluvit, že studentům opakuje jen to, co dopoledne pochytil na zkoušce. Brilantní imitátor a vypravěč divadelních historek, ze kterých ovšem, na rozdíl od svých kolegů, vycházel vždycky tak nějak pochroumaný. Člověk, který se měl rád, ale zároveň moc ne.



Přečtěte si
-bello-
27. 1. 2017 • 11:45

No tak, tento text na parte mi nijak slzy do očí fakt nevhání. J e mi jen líto, že Pavlata zemřel, ale ten text je divnej , mohl být víc propracovanej, anebo radši žádnej !

ararat
26. 1. 2017 • 22:01

Čest jeho památce Měla jsem ho ráda.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.