Aktuální informace o tématu: skvarky
Přečtěte si o tématu "skvarky". Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam nejoblíběnějších článků s klíčovými slovy "skvarky", které hledáte. V naší encyklopedii najdete články, fotografie i videa k tématu "skvarky".
Staročeské recepty: Škvarkové placky
POTŘEBUJETE: 20 g čerstvého droždí 1 lžička cukru krupice 2 žloutky 100 ml mléka 2 lžíce smetany 350 g hladké mouky sůl 250 g škvarků
MASOPUSTNÍ HODY: Škvarková pomazánka
POTŘEBUJETE: 250 g škvarků 2 lžíce plnotučné hořčice 2 lžíce sádla 2 kyselé okurky 3 vejce 1 cibuli sůl mletý pepř
MOSOPUSTNÍ HODY: Víno k zabijačce? Ano!
Masopuste, masopuste, dokola mě holky pusťte. Možná znáte toto lidové pořekadlo, které vystihuje podstatu tradičního českého svátku. Pro masopust…
Svatomartinské: Husa se zelím a jablečnými škvarky
POTŘEBUJETE 1 husu sůl kmín Na škvarky: 4 lžíce husího sádla 4 jablka
Na slanou notu: Škvarková pomazánka
POTŘEBUJETE: 300 g škvarků 1 šalotku 6 cornichons okurků 1 lžíci kaparů 2 žloutky 1 lžíci majonézy sůl pepř bylinky na ozdobu velkou bagetu
Všechny chutě masopustu: Škvarkové placky
POTŘEBUJETE: 20 g droždí 1 lžíci cukru 150 ml mléka 2 vejce (z toho jedno na potření) drcený kmín 180 g sádla 120 g vepřových škvarků 500 g…
Sváteční pohoštění: Škvarkovo-brynzová vánočka
POTŘEBUJETE: 300 g škvarků 125 g brynzy 40 g pažitky 450 g hladké mouky sůl jemná sůl hrubá 30 g cukru krupice 3 lžičky sušeného droždí 1 lžíci…
Příroda v lese čaruje! Unikátní nálezy houbařů: Dvojčata a pětihřib
I takové rarity lze najít! Z jedné nohy vyrůstají dva kloboučky nebo pět výstavních hřibů srostlých dohromady. Houbaři aktuálně zažívají naprosté…
Česko si místy užívá houbařské žně: Ve čtyřech lidech pět košíků!
Klubou se ze země jako o závod a při pohledu na ně oči přecházejí! Česká republika, tedy alespoň nějaká místa, zažívá houbařské žně. Ti, kteří…
Pivní škvarky
POTŘEBUJETE 300 ml světlého piva 1 ½ kg vepřového masa 2 větší cibule 3 stroužky česneku 1 lžíci sádla 10 kuliček černého pepře 2 kuličky nového…
Domácí zabijačka: Kroupová jelítka
POTŘEBUJETE (asi na 10 kg): 2 kg masitých částí (lalok, maso z hlavy) 1,5 kg škvařeného sádla včetně škvarků 1 kg vnitřností (plíce, slezina) 3 kg…