Vážné problémy k narozeninám: Vladimír Brabec dnes slaví 80! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vážné problémy k narozeninám: Vladimír Brabec dnes slaví 80!

Poté, co ho podruhé zradilo srdce, dostal trojitý bypass
Poté, co ho podruhé zradilo srdce, dostal trojitý bypass (Foto Aha! – Pavel Machan, Marek Pátek, David Malík, Ladislav Křivan)

Už 30 let se oslavám plánovaně vyhýbá. „Uteču a vrátím se, až je po všem. Naposledy jsem to pořádně roztočil, když mi bylo padesát,“ svěřil se Vladimír Brabec. Dnes má 80. narozeniny. Nezklamal, zase zmizel. Možná opět na Slovensko, kam prchl, když mu bylo 77.

Nicméně osmdesátiny, ať je kdekoli, přivítal Brabec v plné síle, přestože to vždycky tak růžové nebylo. První infarkt prodělal, když mu bylo 40 let, přímo na jevišti Národního divadla. Měl tehdy roztočený svůj nejslavnější seriál Třicet případů majora Zemana.
Podruhé ho srdce zradilo v roce 2002. Měl zástavu rovnou na jedné z pražských ulic a přežil zázrakem hlavně díky tomu, že šli právě okolo dva lékaři. Dostal trojitý bypass.


Bojí se hýbat
„Musím pracovat, jinak umřu,“ říká Brabec lékařům, kteří by rádi, aby zvolnil své pracovní tempo. Přiznává, že ho dost často něco bolí. „Páteř je špatná, tělo holt stárne. Bojím se nějak moc hýbat,“ přiznává herec.
Nijak zvlášť ovšem zatím nefňuká. Sice už nemůže nahoru do oblak, kam si tak rád občas zaletěl, a taky účinkování v muzikálech by ho vyčerpávalo. Ale pořád ještě může řídit auto, jezdí na chalupu, dabuje a sem tam si zahraje. Zatím naposledy se na obrazovce objevil letos v úspěšném seriálu Případy 1. oddělení, kde ztvárnil přepadaného důchodce Plicku. Kolegové ze Zemana vinšují zdraví

Rudolf Jelínek (79) – major Hradec
„Přeju mu především zdravé srdce, protože se ho dost nazlobilo už v minulosti. Obdivuju ho, je to vynikající filmový, divadelní i dabingový herec. Za rok ho dohoním, taky mě čeká osmdesátka.“

Regina Rázlová (66) – agentka Stardust
„Je to můj nejmilejší Cyrano z Bergeracu, bral nás za srdce. A takové krásné a dobré srdce mu taky ze srdce přeju. Je to frajer!“

Jiří Klem (70) – fotbalista Vondra
„Přeju mu, aby mu jeho osobní i umělecká potence, kterou má až dodneška, ještě hodně dlouho vydržela!“

Jan Pohan (83) – Hradcův vrah Spellman
„Stáří je sviňa. Ale pokud člověk může dýchat, myslet, chodit, hýbat rukama a nohama, dá se to unést. Zdravotní problémy můžete mít i v 50, a pak je určitě lepší být v 80 zdravý.“



Přečtěte si
lokii
15. 5. 2014 • 14:22

Preji vsechno nejlepsi, hodne a hodne zdravi do dalsich let.

evicka55
15. 5. 2014 • 12:51

Tak hodně zdravíčka.Jste báječný herec

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.