Foto z tajných oslav 80. narozenin Vladimíra "Zemana" Brabce: Dorazil i Pepa Zíma (82) a vodka tekla proudem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Foto z tajných oslav 80. narozenin Vladimíra "Zemana" Brabce: Dorazil i Pepa Zíma (82) a vodka tekla proudem!

Oslavenec Vladimír Brabec vypadá skvěle, jen už k jeho výbavě patří hůlka.
Oslavenec Vladimír Brabec vypadá skvěle, jen už k jeho výbavě patří hůlka. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, www.majorzeman.eu)

Lepší pozdě než později. Vladimír Brabec alias nesmrtelný major Zeman zapil své osmdesátiny sice se zpožděním dva a půl měsíce, zato pořádně. Dopřál si pivo, víno i vodku. Brabec je známý tím, že se oslavám vyhýbá jako čert kříži. Fanklub majora Zemana s ním ale nediskutoval a uspořádal v pražském Střížkově pořádný mejdan.

Oslavenec a gratulanti z řad jeho hereckých kolegů se na tajnou oslavu sjížděli dobovými vozy Veřejné bezpečnosti. Dorazil i Josef Zíma (82), který jubilantovi zapěl „Jednou až odtroubí k poslední leči...“ Tedy stejnou písničku, jakou zpíval i na mysliveckém bále v dílu Hon na lišku. „Chvála Bohu mi to ještě jde. Jen si raději na jeviště dávám barovou židli, abych se mohl podle potřeby opřít,“ svěřil Aha! zpěvák. Po operaci kolene se zbavil bolestí a zase užívá života. Notoval si i za stolem.


Oslava se povedla. „Přinesl jsem Vláďovi lahev dobrého červeného vína. V našem věku je to prý nejvhodnější pití. Ale pak jsme pro jistotu skočili na panáčka vodky,“ prozradil Zdeněk Srstka (78), který patří mezi seriálové rekordmany. V Majoru Zemanovi totiž ztvárnil hned čtyři role, včetně tanečníka na zmíněném bále. K vínu přidal ještě svou fotku z Doktorů z Počátků, kde hraje venkovského dědka.

„To aby viděl, že furt makám,“ smál se herec a kaskadér. Fanklub mu udělal velkou radost, protože na mejdan nechali přinést malého lvíčka. Známý milovník zvířat byl na vrcholu blaha, když se s ním mohl pomazlit.


Herečtí matadoři si měli celý večer co povídat. Vzpomínali na natáčení i na další životní zážitky. „Míval jsem malého fiata. Kluci na mě útočili, jak jsem se tam se svou vejškou mohl vejít. Chtěli v praxi ukázat, jak jsem se tam skládal,“ postěžoval si žertem Jan Skopeček (88) alias zloděj obrazů Ruda Syřiště z Dámy s erbem. Jaroslava Obermaierová (68) zase líčila svému seriálovému manželovi, co všechno se v jejím životě od dob natáčení změnilo. Hradce to čeká
Už nyní se všichni těší, jak v podobném duchu oslaví osmdesátiny »majora Hradce« Rudolfa Jelínka (79). Toho čeká jubileum v únoru příštího roku. Snad se ho všichni dožijí ve zdraví.



Přečtěte si
vykutalena.vdova
2. 7. 2014 • 18:41

Co to kecáš, břitvo???...A cos dělal prosím tě v tý době, ty???...

pelagie
2. 7. 2014 • 17:41

přesně tak, proč se nekritizují i jiné seriály, např.Klement Gottvald, Město na severu a další a že jich bylo.. byla to jejich herecká práce jako každá jiná tak proč kritizovat

1spravasnb
2. 7. 2014 • 12:46

Dobrý den Jen tak pro vysvětlení Akce se konala jako ryze soukromá pro užší vedení fan clubu www.majorzeman.eu a tímto prohlašuji za fan club,že fotky tady vystavené si aha bez našeho vědomí zkopírovalo AHA z Rajčete a použili je jak v tištěném periodiku tak i tady.... s pozdravem pplk.Žitný majorzeman.eu

foxhound_blue
2. 7. 2014 • 09:44

je to správnej seriál... a když už tam jsou ty agitátorské kecy, tak to vyvolává spíš usměv

foxhound_blue
2. 7. 2014 • 09:41

Parádní sbírka autíček SNB

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.