Podivné chování Josefa Rychtáře: Co říkají psychologové? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Podivné chování Josefa Rychtáře: Co říkají psychologové?

Zdrcený Rychtář
Zdrcený Rychtář (Foto Aha! – Martin Pekárek, Marek Pátek, Pavel Machan)

Od sebevraždy zpěvačky Ivety Bartošové (†48) uběhly sotva čtyři dny a na světlo vycházejí příšerné skutečnosti! Josef Rychtář (66) se přiznal ke zfalšování jejího dopisu na rozloučenou pro syna Artura. A její smrt už vyšetřují specialisté na vraždy – tzv. 1. oddělení neboli mordparta!

Nanejvýš podivné! Tak se dá označit chování manžela Ivety Bartošové Josefa Rychtáře. Přiznal totiž, že o plánované sebevraždě své ženy věděl už od 25. dubna. V tento den podle svých slov našel dopis na rozloučenou, adresovaný synu Bartošové Arturovi (14). Datum, kdy ho nalezl, napsal dokonce do rohu lístku, který teprve po Bartošově smrti ukázal novinářům i policii.

Rozlučkový dopis pro Artura zfalšoval! Na listině je totiž uvedeno datum 25. dubna. Dopsal ho tam sám Rychtář! Prý aby nezapomněl, který den dopis našel! Z toho všeho vyplývá, že Rychtář o Ivetiných myšlenkách na smrt věděl už od soboty! A nezasáhl! Proč?


„Miluju tě nade vše, jsi dospělý a neztratíš se. Odpusť mi, já už nemám sílu jít dál. Dům je tvůj a peníze, které mi zbyly, taky. Miluju Tě. Tvoje máma,“ napsala Iveta v dojemném vzkazu Arturovi.

Porušil Rychtář zákon? „Partner v podobných případech nemá povinnost oznamovat policii, že by se někdo chystal spáchat sebevraždu. Je to otázka spíše morální viny, než viny trestně právní,“ řekl Aha! bývalý elitní kriminalista Josef Doucha.

Syndrom týrané ženy?
Byla Iveta obětí domácího násilí? Chování Bartošové (48) v poslední době přesně odpovídalo Syndromu týrané ženy, jak ho popisují odborníci. „Ženy trpící tímto syndromem přijmou nakonec postoj toho, kdo je týrá. Jsou přesvědčeny, že jsom samy vinny tím, že se k nim muž musí takto chovat, svého partnera dokonce brání a říkají, že za on za nic nemůže,“ popsal Aha! psychiatr Jan Cimický.

Šlo o vliv na Ivetu

Pokud by Rychtář zavolal odbornou pomoc, lze předpokládat, že lékaři by zpěvačku, která se už několikrát o sebevraždu pokusila, hospitalizovali v psychiatrické léčebně. Navíc z důvodu »prokazatelné nebezpečnosti sobě« by zřejmě ani nemohla okamžitě podepsat reverz. Nechtěl snad Rychtář připustit, aby se o Ivetu staral kdokoliv jiný než on sám? Bál se ztráty vlivu? Je to dost možné. „Vztah mezi Ivetou a jejím manželem byl nevyrovnaný,“ řekla Aha! psycholožka Radana Rovena Štěpánková.

„Je pravděpodobné, že byl rád, že mu Iveta podléhá. Měl potřebu usurpovat si ji pro sebe, být celým jejím světem. Proto si nepřál, aby na ni měl vliv někdo jiný. Jeho vliv na Ivetu by samozřejmě narušila i hospitalizace na psychiatrii, ke které by v případě, že by lékařskou pomoc a prezentoval její dopis na rozloučenou, pravděpodobně došlo.“ Snahou o udržení kontroly do poslední chvíle zavánějí i neshody kolem pohřbu. Josef Rychtář trvá na veřejném obřadu, kde ovšem hrozí skandál v podobě potyček Rychtáře například s Ivetiným ochráncem Zdeňkem Macurou. „Manžel má sice ze zákona právo rozhodnout o organizaci obřadu, bylo by však ohleduplnější nevystavovat Ivetina syna Artura a její rodinu traumatickému divadlu a poskytnout jim možnost rozloučit se s mrtvou v klidu a soukromí,“ říkají další oslovení psychologové.



Přečtěte si
nilud
4. 5. 2014 • 08:21

Pevně věřím,že půjde za mříže a že se ho tato země na dost dlouho zbaví,psychopata vylízanýho.

anezat
4. 5. 2014 • 01:08

keliska.micha
3. 5. 2014 • 21:09

Naprosto souhlasím! Gottlieb jí zničil a Rychtář jí to beztak koupil a dal jí to před nos. Nedivím se že další den psala dopis na rozloučenou.

blanka19
3. 5. 2014 • 19:48

Rychtár vytáhl výtisk z 24. dubna 2014 a umístil ho na vrata vily v Uhříněvsi. Tomáš Gottlieb v něm vytáhl na Ivetu, že se pokusila sexuálně obtěžovat jeho tehdy třináctiletého syna Daniela. Tak to by položilo každého z nás. ten časopis jej určite kúpil Rychtár, ktorý ju pernamentne kŕmil bulvárnymi klebetami čím jej samozrejme úmyselne ubližoval

jankanezna
3. 5. 2014 • 19:15

Presne tak

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.