Nová fakta o sebevraždě Bartošové: Pochyby o dopise na rozloučenou! Ignorované přání matky! Pohřeb v šatech nevěsty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nová fakta o sebevraždě Bartošové: Pochyby o dopise na rozloučenou! Ignorované přání matky! Pohřeb v šatech nevěsty!

Smrt Ivety Bartošové stále vzbuzuje otázky.
Smrt Ivety Bartošové stále vzbuzuje otázky. (Aha! )

Od smrti zpěvačky Ivety Bartošové (†48) ještě neuteklo ani 48 hodin a na veřejnost se už dostala celá řada znepokojivých informací. Do toho všeho se odehrálo hned několik podivných vystoupeních její manžela Josefa Rychtáře (56) a ctitele Zdeňka Macury (39).

Identifikace mrtvé

Srážka s vlakem, který uháněl stokilometrovou rychlostí, měla fatální následky a identifikace těla tak byla velmi obtížná. Prý nebylo ani poznat, zda šlo o ženu či muže. Mrtvou nakonec identifikoval Jan Rychtář, syn Josefa Rychtáře. Poznal ji prý podle jizvy na břiše a rukou. Nebylo to však přímo na místě neštěstí, ale z fotografie.

Hádka Rychtáře se Štaidlem

Zatím otec Artura Ladislav Štaidl chtěl pohřbít svou bývalou partnerku bez obřadu, Josef Rychtář se nechal slyšet, že vše bude za přítomnosti médií a se vší pompou. Po krátké slovní přestřelce a vyhrožování právníky pak Rychtář triumfálně prohlásil, že pohřeb Ivety bude ve velkém sále krematoria ve Strašnicích a urnu chce uložit v Říčanech. Vše chce zrealizovat okamžitě, jakmile mu bude vydáno tělo. Rychtář také uvedl, že Ivetu pohřbí ve svatebních šatech.

Nevyslyšené přání matky Ivety

Maminka Ivety Bartošové se opakovaně v minulosti postavila za Josefa Rychtáře. Podle webu tn.cz jí teď nicméně čeká zklamání. Josefovi si v telefonickém hovoru řekla, že by si přála malý obřad v rodinném kruhu. To však vdovec nechce splnit.

Proběhla pitva

V nemocnici na Vinohradech proběhla pitva zesnulé zpěvačky. Její výsledky nicméně lékaři tají, jak jim ukládá lékařské tajemství. Některé internetové weby nicméně spekulovaly o tom, že patolog hledat hlavně stopy po alkoholu a lécích.

Sokové na místě smrti

Josef Rychtář i Zdeněk Macura se ve středu vydali na místo smrti Ivety Bartošové a položili u něho květiny. Mezitím se nicméně oba postarali o zatím nejnechutnější vystoupení od smrti zpěvačky.

Rvačka v Uhříněvsi

Zdeněk Macura se vydal k domu zesnulé zpěvačky a na plot vyvěsil plakát označující Rychtáře za vraha. Ten jako čertík vyletěl z domu a začal se s Macurou prát. Na pietu asi v tu chvíli ani jeden z nich nepomyslel. Rychtář se později snažil napravit svůj pošramocený mediální obraz tím, že se vydal za svým vnoučkem a nechal se pochopitelně fotografy při té příležitosti zvěčnit.

Rychtář i Macura obvinili policii

Zatímco Rychtář obvinil policii z toho, že mu ukradla dopis na rozloučenou, Macura policii obviňuje z toho, že i přes jeho četné upozornění nedokázala Bartošovou před Rychtářem uchránit. Mají prý proto podíl na její smrti.

Zfalšovaný dopis na rozloučenou?

Objevily se pochybnosti o dopise na rozloučenou pro Artura. Blesk.cz předložil dopis grafoložce a ta pronesla: "Zarážející na dopise na rozloučenou je rukopis, kterým bylo napsáno datum v pravém horním rohu. Má jiný ráz, než ostatní rukopis. Nejen, že je psáno černou fixou, na rozdíl od rukopisu, který je psán fixou zelenou, ale jeho charakteristické rysy jsou odlišné, než ostatní rukopis. V tomto případě jsou na místě pochybnosti o pravosti dokumentu," řekla Zuzana Dobiášová z Asociace grafologů České republiky.

Obraz pro Josefa bylo poslední rozloučení

Psychiatr Jan Cimický dostal k posouzení obraz, který Iveta Josefovi nechala na rozloučenou k narozeninám. A jeho verdikt? „Osoba, která to psala už byla rozhodnutá. Tam nebyla nejistota, ale tam je jasné, že už uzrálo její rozhodnutí a toto už je jen dokončením toho obrazu,“ řekl Cimický s tím, že Iveta tentokrát opravdu chtěla zemřít.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.