Jan Potměšil promluvil o svém setkání se smrtí: Světlo v tunelu? Tyhle věci existují! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jan Potměšil promluvil o svém setkání se smrtí: Světlo v tunelu? Tyhle věci existují!

Jan Potměšil
Jan Potměšil (Aha! - Zbyněk Pecák)

Herec Jan Potměšil (48) se brzy představí v novém filmu Bony a klid 2. Od natočení původního veksláckého filmu, na který novinka navazuje, uteklo 27 let. Během té doby ho vážná dopravní nehoda připoutala na invalidní vozík. Teď promluvil o tom, co se s ním ty tři měsíce, kdy byl v bezvědomí, dělo.

Nehoda se stala v roce 1989 a Honza ji odnesl mimo jiné vážným zraněním hlavy. V hlubokém bezvědomí, kdy balancoval na tenké hranici mezi životem a smrtí, byl tři měsíce a málokdo věřil, že se ještě vrátí do normálního života. Po nemocnicích nakonec strávil dlouhé dva roky. Pak začal znovu pracovat a byl šťastný, že dostával příležitosti.

Potměšil říká, že do doby před nehodou si pamatoval všechno, dobu po havárii ale ne. Z podivného útlumu ho nečekaně vytrhl jeho otec větou: „Havel už je prezidentem.“ „Bylo to, jako kdyby mi do hlavy vložili šém. Najednou mi v hlavě všechno sepnulo,“ říká v rozhovoru pro Blesk magazín herec a dodává, že věci, jako je světlo na konci tunelu, rozhodně existují.

„O tom, že tyto věci existují, nepochybují. Prostě to vím,“ tvrdí přesvědčeně Potměšil a přidává důkaz: „Stejně jako věřím, že mi pomáhalo i to, když mě po nějakou dobu chodili k nemocnici podpořit přátelé. Jen stáli pod oknem a vždy v šest ráno na mě společně mysleli. Z toho si pamatuji, jak jsem vždy pocítil nával energie," prozradil sympatický herec..



Autor:  ph

Přečtěte si
evicka55
2. 5. 2014 • 07:29

evicka55
2. 5. 2014 • 07:27

Větší kravinu jsem neslyšela,kéž by tu větu nikdy neslyšel

jity
1. 5. 2014 • 19:04

Tohoto herce nemusím, ale ten úraz, který se mu stal mu nepřeji. Přeji mu zdraví a za to, že to nevzdal má můj obdiv.

majojo
1. 5. 2014 • 12:08

To snad ne: Nobeovku nedostal, tak snad ani svatořečen nebude - i když světci se v pozemském smyslu stali daleko větší gauneři a nevěrci, než byl právě onen zmíněný.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.