Vdovec Skopeček o smrti Věry Tichánkové (†93): Manželka bojovala do poslední chvíle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vdovec Skopeček o smrti Věry Tichánkové (†93): Manželka bojovala do poslední chvíle!

S manželkou Věrou Tichánkovou.
S manželkou Věrou Tichánkovou. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský)

Snaží se být silný, ale ztráta milované manželky ho moc bolí! Legendární herec Jan Skopeček (88) ovdověl. Jeho manželka Věra Tichánková, se kterou žil 66 let, zemřela včera ve vinohradské nemocnici. „Do poslední chvíle bojovala,“ řekl zdrcený Skopeček deníku Aha!.

Tichánková alias Černá kronika z komedie Ať žijí duchové! ležela v léčebně dlouhodobě nemocných ve Fakultní nemocnici na Královských Vinohradech od loňského jara. Skončila tam poté, co po prodělaném zápalu plic upadla a vážně se poranila.


„Chodil jsem za ní každý den. Chystal jsem se tam i ve čtvrtek. Bohužel mi zatelefonovali, že Věra zemřela,“ těžce hledal slova Skopeček, který se tak s manželkou nestačil ani rozloučit. Když zemřela, byl doma úplně sám. Stejně tak tomu bylo po celý den, kdy zvedal telefon a přijímal kondolence.

Nákladná přestavba
Skopeček do poslední chvíle doufal, že mu manželku lékaři pustí domů. Vše tam také jejímu zdravotnímu stavu přizpůsobil. A to stálo nemalé peníze. „Do koupelny a na toaletu jsem nechal nainstalovat držáky,“ svěřil se herec před Vánocemi. Věřil, že svátky prožijí spolu. „Lékaři ale řekli, že by její převoz byl rizikový. Je dobrá, jenom špatně spí a špatně chodí. Já si myslím, že by mohla jít v lednu domů, uvidíme,“ prohlásil den před Vánocemi. Sedmnáct dní poté jeho manželka zemřela.



Přečtěte si
Lenka65
10. 1. 2014 • 12:41

Pane Skopečku, upřímnou soustrast.

oooo.
10. 1. 2014 • 09:28

Honzo ...upřímnou soustrast....Věra se dožila krásného věku, život měla plný lásky, do toho dřevěnýho futrálu jednou musíme všichni. Nikdo z vás neměl život lehký, o to jednodušší to bude mít tam nahoře, kde se všichni jednou sejdeme.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.