Pohřeb Věry Tichánkové: Lubomír Lipský dorazil i přes těžkou nemoc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pohřeb Věry Tichánkové: Lubomír Lipský dorazil i přes těžkou nemoc!

Lipského trápí onemocnění kůže na hlavě.
Lipského trápí onemocnění kůže na hlavě. (Foto Aha! – Martin Hurda, herminapress.cz, ČTK, Malachovský )

Tu obrovskou bolest, která lomcuje jeho tělem, viděl každý. Herec Jan Skopeček (88) se včera ve strašnickém krematoriu naposledy rozloučil s manželkou Věrou Tichánkovou (†93), jejíž nemocemi oslabené srdce přestalo bít minulý týden ve čtvrtek. Skopečkovi kolegové se teď shodují: musíme mu pomoci! Kateřina Macháčková (64) pak dodává: „Mistr musí dál hrát, jinak se utrápí!“

Sychravé lednové počasí, Krematorium Strašnice. V pravé poledne se přišly s herečkou, známou z filmu Ať žijí duchové! jako »Černá kronika«, rozloučit desítky lidí. Tichánková sice neměla »vyprodáno«, zato její poslední cestu lemovali její nejbližší.
„Je to pro mě těžký. Věra mi bude moc chybět,“ prohlásil vdovec Jan Skopeček. Toho v obřadní síni neustále hladila a držela za ruku jeho dcera Marie (60), která se s maminkou přiletěla rozloučit z francouzského Lyonu, kde už několik let žije. Doprovázel ji i manžel.


Když dozněly tóny úvodní skladby Yesterday od Beatles, přišla přímo před pozůstalé herečka Kateřina Macháčková z Divadla pod Palmovkou – domovské scény zesnulé Tichánkové. A pronesla smuteční řeč. „Milá paní Věro, děkujeme vám za vaši osobní statečnost, za vaši lásku k divadlu a divákům. Přejeme vám, abyste tam nahoře u své Natálky našla klid,“ prohlásila Macháčková a připomněla tak, že Tichánkové a Skopečkovi zabil před čtyřmi roky nádor na mozku jejich vnučku Natálku (†37).
„Myslím, že zůstane dál v Česku, že za dcerou nepůjde. Oni byli divadelním manželstvím, žili divadlem. Mistr, seč bude moci, bude chtít hrát. Jinak se utrápí. Ale nebude to pro něj jednoduché, protože paní Věra byla vůdčí element toho manželství,“ řekla deníku Aha! Macháčková při odchodu z obřadní síně. „Budeme se mu snažit nějak pomoci,“ dodal k tomu herec Rudolf Jelínek (78). Záhadná nemoc Lubomíra Lipského
Se zesnulou Věrou Tichánkovou se přišel rozloučit i její švagr z komedie Ať žijí duchové! – herec Lubomír Lipský (90). Nešlo si při tom nevšimnout, že ho trápí onemocnění kůže. Na hlavě měl obvaz přelepený náplastí. „Mám poškození kůže, říká se tomu keratom,“ řekl ke svému zdravotnímu stavu Lipský.

Co je keratom?

Je lehce vyvýšené šedavé nebo šedohnědé ložisko se zarudlým okrajem, na povrchu pokryté drsnou vrstvou šupin nebo stroupky ze zaschlé krve. Po jejich odloučení zůstávají vlhnoucí až krvácející ložiska. Jsou nejčastější na kůži starších lidí. Po delší době může vzniknout zhoubný kožní nádor.

Kdo se přišel s herečkou rozloučit? Podívejte se do galerie.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.