Herec Pavel Soukup (64): Olšovský je zbabělý, ať to lidé dělají třeba s kozou, jde o charakter | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Herec Pavel Soukup (64): Olšovský je zbabělý, ať to lidé dělají třeba s kozou, jde o charakter

Pavel Soukup a Miroslav Etzler
Pavel Soukup a Miroslav Etzler (Foto Prima)

Jeho hlas zná u nás snad každý, už roky ho totiž půjčuje těm nejdrsnějším chlapíkům Hollywoodu. V poslední době si ho televizní diváci spojují hlavně s postavou policisty Vejnara ze seriálu Cesty Domů, kde si zahrál i se svoji dcerou Patricií (18). Ve skutečnosti je herec Pavel Soukup spíše introvert s literárními sklony, který připouští, že v příštím životě možná bude skutečným kriminalistou.

Herec Lumír Olšovský se do vás před časem pustil, že jste na něho zanevřel poté, co jste zjistil, že je gay. V radiu prohlásil, že jste si od něho odsedl a přestal s ním komunikovat jako dřív. Jak jste na tom vlastně s tolerancí?

„Nepustil se do mne, na to je příliš zbabělý. Pomluvil mne. Zákeřnost je pohodlná. Jsem tolerantní ke všem. Ať to dělají třeba s kozou, ale ať neotravují. V divadelním prostředí jsme na toleranci navyklí. Nemám problém s rasami, ani s orientacemi. Mám problém s charaktery lidí jako je Olšovský. Jinak jsem, jestli dovolíte, objevil hezký vtip: Víte, kdo jsou delfíni? Teplí žraloci!“

Jste skvělý dabér a váš hlas je nezaměnitelný. Propůjčil jste ho mimo jiné i Arnoldu Schwarzeneggerovi. Je vám jako herec bližší?

„Je mi bližší v kulturistice. Jinak Arnolda obdivuju, že se vydal z Rakouska do Ameriky za svým snem, i když byl doma bohatě finančně zabezpečený. A podařilo se mu prosadit. Neherci. Kolika českým hercům se to povedlo? V podstatě ani Voskovcovi ne. A to byla hodně jiná doba.“

Říkáte, že je vám bližší v kulturistice. Znamená to, že dbáte o svoji fyzičku?„Jako mladý jsem chtěl být gymnasta a pěstoval jsem kult těla, teď naopak. Běh do schodů a stoj na jedné noze při obouvání, to už jsou pro mne sportovní disciplíny. Kdysi jsem byl takový kulturista v malém. Padesát kliků ráno, padesát večer. Jako Jágr. Má pravdu, když říká mladým klukům, dělejte dřepy. Místo čumění na televizi s brambůrky v puse se tak dá zadělat na budoucnost. Ve všem. Nejen ve sportu.“

S tím lze jen souhlasit. Vaším hlasem mluví kromě Schwarzeneggera i Willis, Swayze, Stallone, Depardieu, Redford…Koho nejraději dabujete?

„Roberta Redforda. Ale on už tráví dny na své farmě a možná jen nostalgicky vzpomíná na Bosé nohy v parku se spolužačkou Fondovou.“

Máte o sedmnáct let mladší manželku. I když jste si na divadle zahrál roli nadsamce, může to být někdy problém. Jak to zvládáte?

„Zeptejte se mé ženy. Potvrdí vám, že zatím nenavštěvuji ani nevěstince, ani nemáme doma kozu.“

Celý rozhovor najdete v Nedělním Aha!





Přečtěte si
xapela
19. 9. 2013 • 20:00

s kozou...to seš asi zoofil...

lillyli
19. 9. 2013 • 17:08

Já bych panu Soukupovi i věřila...co se týče jeho vztahu ke gayům a Olšovskému. Mně je taky nesympatický..a to jsem ho viděla jen v pořadu o vaření. Kupodivu spolu s ním mi byla stejně nesympatická i paní Tomsová. Naopak Bohouš Klepl je svéráz a sympaťák. Jinak si ale myslím, že žít s P. Soukupem je asi hodně náročné, protože je dost složitá osobnost.

lokii
19. 9. 2013 • 15:05

Je mi moc lito, ze postava kapitana Vejnara uz v serial neni. Pan Soukup byl jeden z hercu, kteri svoji roli hrali bezvadne. On a "pan docent" mi moc chybi. Preji panu Soukupovi hodne hezkych roli.

miap
19. 9. 2013 • 14:59

Pavel Soukup je skvely herec a daber. Jeho postava kapitana Vejnara byla v Cestach domu jedna z mala uveritelna a sympaticka. Nevim, proc ho scenar nechal zemrit, ale domnivam se, ze ta opicarna stejne nebyla pro nej dustojna, stejne jako pro radu jinych hercu. A vy, panove,(doufam, ze ne damy) kteri zde napadate kazdeho, o kom se pise - budte za hrdiny a prihlaste se pod pravym jmenem! Nadavat a urazet schovani za falesne jmeno je zbabele a vubec ne vtipne.

gray35
19. 9. 2013 • 14:24

TAK TEN VTIP JSEM NĚJAK NEPOCHOPIL ???

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.