Zbyněk Drda »vydělal« malým dětem sto tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zbyněk Drda »vydělal« malým dětem sto tisíc!

Zdeněk Kaplan pozval děti z dětského domova z České Lípy do restaurace a věnoval jim téměř sto tisíc korun.
Zdeněk Kaplan pozval děti z dětského domova z České Lípy do restaurace a věnoval jim téměř sto tisíc korun.

PRAHA – Fantom sázkových kanceláří doktor Zdeněk Kaplan (60) plní své sliby! Poté, co vsadil čtyři sta tisíc korun na vítězství Zbyňka Drdy (19) ve třetí řadě SuperStar, prohlásil, že pokud uspěje, tak výhru věnuje na dobročinné účely.

A Zbyněk Drda skutečně vyhrál. A tak Zdeněk Kaplan v sobotu pozval celý dětský domov z České Lípy do restaurace Na Baště v Praze 9 Jahodnici a tam dětem výhru předal. „Někde jsem četl, že pětadvacet litvínovských hokejistů, z nichž každý bere minimálně sto tisíc měsíčně, se složilo a dalo dohromady opuštěným dětem deset tisíc korun. Opravdu velkorysé. Jiné české celebrity zase v současné době utrácejí stovky tisíc za exotické dovolené. Já jsem se rozhodl, že dám dětskému domovu skoro sto tisíc,“ uvedl Kaplan.

Ten mimo jiných darů dal každému z dojatých dětí přímo do ruky sedm set korun. „Většina dětí, které mají měsíční kapesné dvě stě korun a sedm stovek jsou pro ně obrovské peníze, se rozhodlo, že tyhle peníze neutratí, ale uloží si je na stavební spoření, které jsme jim v domově založili,“ pochvaloval si morálku svých svěřenců ředitel domova Karel Heller. „Bohužel mě před časem jeden podvodník připravil o milion korun. Teď je ta věc v šetření. Pokud se mi podaří peníze získat zpátky, tak jsem slíbil, že dětskému domovu koupím za půl milionu minibus a dám další peníze na rekonstrukci domova,“ uzavřel Kaplan. Ten už v minulosti ze svých výher dal na charitu několik stovek tisíc korun.

 

 

 

 

 


Autor:  (efk)


Foto Aha! – Dalibor Puchta


8.1.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.