Muzikál Angelika - Čok byl na hadry! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Muzikál Angelika - Čok byl na hadry!

Vilém Čok na Silvestra moderoval, oslavy si tak užil až 1 ledna. Proto měl včera na první zkoušce pořádnou kocovinu.
Vilém Čok na Silvestra moderoval, oslavy si tak užil až 1 ledna. Proto měl včera na první zkoušce pořádnou kocovinu. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – „Doufám, že rozumíte slovensky,“ ptal se na první zkoušce nového muzikálu Angelika slovenský režisér Jozef Bednárik. „To proto, aby vám mohl nadávat slovensky. Česky mu to moc nejde,“ dodával se smíchem jeden z tvůrců Angeliky, hitmaker Michal David.

Hvězdy muzikálového Divadla Broadway čeká skutečně krušné období. Angelika má premiéru už začátkem března a zbývají jen dva měsíce na nastudování tříhodinového představení. Už první zkouška byla pro mnohé pořádně drsná. „Jsem úplně na hadry,“ prozradil na sebe Vilda Čok alias král slunce Ludvík XIV., který řešil kocovinu ze silvestrovských oslav vyprošťovákem v podobě plechovkového piva.

Monika Absolonová, která si střihne hlavní roli osudové markýzy společně s Leonou Machálkovou a zpěvačkou Dashou, naopak zářila na všechny strany. „Tohle je moje vysněná role,“ vysvětlila. Méně důvodů k radosti měl rocker Pepe Vojtek, který se představí v roli Joffraye de Peyrac. Company, v níž vystupuje i Libuška Vojtková, totiž bude cvičit prakticky nepřetržitě, takže se Pepe se svou manželkou asi příliš často doma nepotká.

V Angelice však nebudou chybět ani další velká jména české muzikálové scény jako Bohuš Matuš, Michal Suchánek s Richardem Genzerem, Bohouš Josef jako Degrès, Zuzana Norisová jako madame de Montespan či Pavel Vítek, který se kvůli roli Bachtiariho Baje musí dokonce učit část textu persky. První muzikálovou roli si střihne i bavič Petr Novotný. „Hrál jsem vždycky jen v tom, co jsem si sám napsal. Dokonce jsem si kvůli tomu chtěl vybudovat vlastní divadlo. Teď jsem dostal roli v Angelice, takže mi tím možná ušetřili pár milionů, které by mě vybudování divadla stálo,“ smál se bavič, který za poslední rok zhubl už dvacet kilo.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.