Jana Šulcová o vážné operaci: Oko muselo ven! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jana Šulcová o vážné operaci: Oko muselo ven!

Janě Šulcové museli lékaři vyndat celé oko.
Janě Šulcové museli lékaři vyndat celé oko. (Koláž Ahaonline.cz)

Jana Šulcová (65) si užila v posledních letech se svým zdravím hoře. Teď si hvězda komedie století S tebou mě baví svět konečně oddechla a do roku 2013 vstoupila zdravá. „Už nemám ani to zdvojené vidění,“ svěřila šťastně Aha!.

„Oko je v naprostém pořádku. Až tak, že mohu konečně sednout za volant a odšoférovat to třeba do Říma,“ říká Šulcová. Zdvojené vidění ji totiž na tři roky vyřadilo úplně z provozu a přivedlo i na psychiatrii. „Měla jsem nemocnou štítnou žlázu a užívala dryák, po kterém jsem se začala zavodňovat,“ prozrazuje Šulcová. „Všichni kolem mne si mysleli, že jsem odulá z chlastu. A já už 16 let neměla jediný hlt!“ zdůrazňuje herečka.


Kortikoidy tedy vysadila, aby se přestala zavodňovat. Schytalo to ale pravé oko. Herečka dokonce začala vidět dvojitě! „Nemůžete vůbec chodit po schodech. Vidíte je o deset centimetrů jinde. V divadle jsem spadla mezi diváky. Lidé takto postižení raději chodí pozadu,“ popisuje Šulcová, která šla s okem na operaci. „Oko mi museli celé vyndat a zase nandat. Logicky zůstalo větší, takže pár měsíců po operaci to vypadalo otřesně,“ komentuje. Herečka ale začala znovu vidět.

Pomoc od psychiatrů

„Jenže to zdvojené vidění se zaktivovalo. Na to mě upozorňoval i pan doktor. Takže jsem dokázala autem jen tak popojíždět, na větší vzdálenost to ale nebylo. I dálniční známky jsem přestala kupovat. Teď s novým rokem je to konečně už všechno v pořádku,“ říká Jana. S operovaným okem si prý zažila vůbec strašné věci. Přivedlo ji i do blázince. „Začalo se říkat, že jsem po plastice víček a že opět piju. Ty řeči mě zničily. Musela jsem vyhledat pomoc u odborníků,“ netají herečka.

Žije bez prášků

A teď? „Teď je mi náramně dobře a žiju vlastně bez prášků. Beru jen léky na žlučovody,“ svěřuje a zdůrazňuje: „Začínám zkoušet nové divadelní hry a když by mi někdo nenabídl nějakou roli ve filmu, přijmu ji s nadšením,“ netají Jana.

1459572:gallery:true:true



Autor:  Michaela Remešová

Přečtěte si
fiamma
9. 1. 2013 • 21:09

opravdu,muze vubec nekoho zajimat na co vsechno bere pani Jana prasky?vim ze je to ukol bulvaru,ale toto je opravdu nevkusne.

klidek.pianko
9. 1. 2013 • 00:34

písla jsem o tom výše, vyndá se.

klidek.pianko
9. 1. 2013 • 00:33

ju, píšu k tomu výše, je to tak.

klidek.pianko
9. 1. 2013 • 00:32

aby se tu nevyplašili marodi s onemoc. šť.žlázou - je to jev ojedinělý!!!! /např. Ráth to měl/

klidek.pianko
9. 1. 2013 • 00:30

ale oni ji oko vyndat fakt musí /najdeš to jistě i na netu mediny/, nervy zůstanou napojeny (u více očních operací). U štítné žlázy se toto děje , usazuje se v oční jamce taková "sůl" co se nevstřebá a ta oči vytlačuje. Bohužel se to 1 operací nezastaví, snad omezí. Takže klídek, v článku nikdo nekecá.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.