Zdeněk Pohlreich: Ano, šéf končí! Žaludek mám jen jeden! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 1. října 2022

Svátek slaví Igor, zítra Olívie

Zdeněk Pohlreich: Ano, šéf končí! Žaludek mám jen jeden!

Zdeněk Pohlreich už nebude napravovat české restaurace.
Zdeněk Pohlreich už nebude napravovat české restaurace. (TV Prima)

Drsný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (55) tímto pondělkem skončil s pořadem »Ano, šéfe!«, který již pátou sezonu napravoval kulinářské hříchy. Už ale dál nemůže... „Jsou totiž mraky hospod, ale jen málo hospodských. Bitva proti blafům nesmí skončit, ale já mám žaludek jenom jeden,“ vysvětluje svůj definitivní (?) konec Pohlreich.

Otazník proto, že televize Prima jistě bude Pohlreicha zpracovávat, aby se v budoucnu na obrazovky vrátil. Vždyť i na díly páté řady jeho »hospodské »polepšovny« se pravidelně dívalo kolem milionu diváků! A to pořád znamená šlágr! Teď je ale rozhodnut se vším seknout. „Mám pocit, že jsem opsal kruh a vrátil se na začátek a situace je pořád stejná, ne-li horší. Bojovat proti smaženému sýru a kuřecímu steaku s broskví je těžké...,“ říká takřka s rezignací v hlase.

Co ale bude dělat? „Budu trochu odpočívat a pak se konečně věnovat svým restauracím, na které jsem kvůli natáčení neměl tolik času, kolik bych si přál,“ dodává oblíbený šéfkuchař, který se rozloučil opravdu stylově.

Na poslední natáčení na zámku u manželů Rabových si totiž pozval své nejoblíbenější napravené hříšníky. Jak se díky Pohlreichovi změnily jejich podniky a životy?

Kuchař Jiří a majitel Josef Sýs

Excalibur, Mor. Třebová *

Pohlreich zde zachránil nejen restauraci, ale i život kuchaře Jirky. Ten byl deset let závislý na alkoholu a až Pohlreich ho dokopal do protialkoholní léčebny. „Od té doby nepije a je z něj jiný člověk. Dříve to byl smutný alkoholik a dnes je z něj veselý kuchař,“ pochvaluje si majitel Josef Sýs, který má ale nyní obrovské potíže. „Vykradli nás za plného provozu a odnesli notebook, kde mám vše. Nemohu tedy udělat výplaty ani objednávky surovin. Naštěstí se u nás ale dveře netrhnou, tak se máme skvěle,“ dodává Sýs.

Zdeňka a Štěpán Rudovi

U Štěpána, Vojetice ***

Údajně nejlepší podnik, který byl v »Ano, šéfe!« a získal tři hvězdy, je součástí biofarmy, z vlastního bio chovu masného plemen připravují v restauraci steaky i další jídla. Majitelé prý ale trochu usnuli na vavřínech a hřeší na to, že zákazníci přijedou kvůli popularitě. Kulinářsky si stále vedou velice dobře, ale obsluha je zmatená a nestíhá. A sami manželé Rudovi jsou častěji na dovolených než na farmě. Ačkoliv mají v pondělí a úterý zavřeno, stává se i to, že hosté přijedou v jiný den a zavřeno je také.


Josef a Markéta Rabovi

Zámek Choltice bez hvězdy

„Na změnu jsme moc času neměli. Natáčení skončilo před měsícem a jelikož produkce spěchala kvůli vysílání, tak jsme měli místo čtyř a šesti týdnů na změnu jen třináct dní. Bereme to jako podpásovku, že k nám štáb vtrhl tak brzy. Nové menu jsme zajížděli teprve první den,“ povzdychl si majitel Raba s tím, že kdyby měli více času, jistě by Pohlreichovu hvězdu získali.

Pavel a Ladislava Kuřovi

U Zběhlíka, Čistá **

„Hned druhý den po odvysílání se nám to zvedlo z nuly na třista procent a máme neustále narváno,“ raduje se Pavel Kuře, který je proto na place pečený vařený. „Museli jsme přibrat personál, protože jsme tu dříve byli jen rodina,“ vysvětluje Kuře, kterému ale rodinné vztahy s bratrem stále skřípou. „Pozval jsem ho, ale odmítl, že nemá čas. Ale začali jsme se na můj popud alespoň zdravit,“ vypráví Kuře, který se s bratrem pohádal proto, že si otevřel konkureční restauraci hned vedle něj.


Roman a Sabrina Schmollovi

U Dobráčka, Pupplinger Au *

Čech žijící s německou chotí v Bavorsku Pohlreicha při natáčení velice zklamal. Nejenže neustále pil, ale mentálně zaostalým zákazníkům místo lososa dával levného pangase. Pohlreich i Romanova žena Sabrina mu ale dali co proto a hříšník se napravil! „Už je to u nás lepší, změnili jsme jídelníček, je to tu čistější a chodí k nám ze zvědavosti i krajani, kteří pořad viděli,“ vypráví Schmoll, který musel změnit hlavně sám sebe a být střízlivým a čestným člověkem, aby dostál alespoň názvu svého podniku.


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.