Jan Šťastný: V Národním divadle živořil, raději šel umývat auta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jan Šťastný: V Národním divadle živořil, raději šel umývat auta!

Jan Šťastný
Jan Šťastný (pet)

Herec Jan Šťastný (46) po revoluci těžce hledal uplatnění. Důvodem, proč tenkrát kromě angažmá v Národním divadle nezakopl o roli, byla i jeho postava nadšeného komunisty v seriálu Rodáci, který měl podle dnešních slov raději odmítnout.

„Neříkám, že role Vitáska způsobila, že jsem pak nedostával další nabídky. Nevím to. Já jsem tehdy měl angažmá v Národním divadle, a to vás neuživí. Byl jsem po vojně, narodil se nám prcek. Ty začátky byly fakt těžké. No tak jsem se tehdy o prázdninách sebral, sedl do autobusu a jed do Belgie umývat auta,“ řekl Šťastný v magazínu Dnes+TV. Dva měsíce pracoval ve strýčkově autoumyčce v Bruselu a když se vrátil zpět do Prahy, zachránily ho pohádky.

Nekonečnou řadu princů pak proměnil v role v seriálech, v  Ordinaci v růžové zahradě, nyní po několika letech natáčení skončil. Scenáristé nechali primáře Fryntu zemřít.

„Jsem rád, že jsem tu postavu hodil za hlavu,“ přiznává v rozhovoru a dodal o náročném natáčení: „Abych to zahrál, poustěl jsem si záznamy, jak vypadá záchvat, díval jsem se na opravdu nepříjemné věci z lékařského prostředí. To vám nepřidá.“

Teď bude mít dostatek času věnovat se synovi, kterého má s manželkou, hereckou kolegyní Bárou Petrovou (26). Co na tom, že je jeho nejmladší syn mladší než jeho vnoučata. „Mé vnučky prostě mají mladšího strejdu. Až ho budou venčit na pískovišti, budou na mě volat: Dědo, strejda se počural,“ komentuje Šťastný.



Přečtěte si
vykutalena.vdova
7. 11. 2012 • 13:33

Tak právě proto, že mu málem matku popravili, tak asi věděl, že s čerty nejsou žerty..Kdyby tu roli nevzal šel topit do kotelny...Na hrdinu si může hrát jenom ten, kdo nevi co s prachama a nemá děti...A vůbec nejlepší hrdina, je mrtvej hrdina..

dochtorchocholousek
3. 11. 2012 • 08:20

Kdo měl tušit, že se to za chvilku obrátí, že jo... Na Adamcovi se Rodáci zřejmě vůbec nepodepsali a hezčí seriálovej Gottwald, než byl Štěpnička, se tady taky asi nevyskytl.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.