Zemřel obr ze Zelené míle. Michaela Duncana (†54) zradilo srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zemřel obr ze Zelené míle. Michaela Duncana (†54) zradilo srdce!

Duncan s Tomem Hanksem v Zelené míli.
Duncan s Tomem Hanksem v Zelené míli. (Profimedia.cz)

Ve věku pouhých 54 let zemřel v pondělí v Los Angeles herec Michael Clarke Duncan, který se proslavil jako nevinný odsouzený v dramatu Zelená míle. Obr, u kterého by každý čekal železné zdraví, prodělal v červenci infarkt a od té doby ležel v nemocnici, kde také předevčírem skonal.

„Jaký je? Obrovský!“ špitali si dozorci věznice v čele s Tomem Hanksem (56) ve filmu Zelená míle, když k nim přivezli k smrti odsouzeného Johna Coffeyho. Se 196 centimetry a 142 kilogramy čněl vysoko nad ostatní.

Díky této roli vstoupil Duncan mezi herecké legendy. Pro bývalého vyhazovače a bodyguarda totiž znamenala nominaci na Oscara! Stal se z něj žádaný herec, který natočil celkem 60 filmů. Před dvěma lety se navíc osudově zamiloval do méně známé herečky Omarosy Manigault-Stallworth (38) a plánovali svatbu.

Jenže letos 13. července prodělal Duncan těžký infarkt. Jeho srdce už zkrátka neutáhlo tu ohromnou masu svalů a kostí. Tři týdny ležel na jednotce intenzivní péče, pak ho převezli na normální lůžkový pokoj. Zdálo se, že krize byla zažehnána.

Když ho v pondělí ráno Omarosa navštívila, vypadal v pořádku. Pak si jen na chvilku odskočila, a když se vrátila, Duncan umíral. Zatím není jasné, zda šlo o další infarkt, nebo jiné zdravotní komplikace – to určí až pitva. „Jeho odchod mě moc bolí, Zelená míle naplno odhalila jeho talent, byl okouzlující,“ řekl k úmrtí kolegy Tom Hanks.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.