Táta Řepka: Nebyl u porodu, ani syna nezapil. Vynahradí si to svatbou snů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Táta Řepka: Nebyl u porodu, ani syna nezapil. Vynahradí si to svatbou snů!

Šťastný pár Tomáš Řepka a Vlaďka Erbová.
Šťastný pár Tomáš Řepka a Vlaďka Erbová. (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Marek Pátek, foto pro Aha! – Hermina.cz)

Fotbalovému obránci Českých Budějovic a dlouholetému kapitánovi Sparty Tomáši Řepkovi (37) včera ráno Vlaďka Erbová (31) porodila syna Markuse.

Tento velký den si ale Řepka neužil podle svých představ – kvůli ostychu rodičky nesměl být u porodu a kvůli fotbalovým povinnostem zase svého syna nemohl ani řádně zapít... Při svatbě mu ale Erbová se vším vyjde vstříc.

Chlapeček s neobyčejným jménem se narodil včera ráno v 9.30 v pražské podolské nemocnici. Ačkoliv přišel na svět dříve – na císařský řez byla Vlaďka původně objednaná až na dnešek – on i matka jsou v pořádku.

Porod navíc nakonec proběhl přirozenou cestou a Vlaďku rodil porodník Miroslav Verner, který už přes půl roku randí se zpěvačkou Martou Jandovou (37). Přestože bouřlivák Řepka vyslovil přání, že by chtěl být u synova příchodu na svět, Erbová nepřemohla svou stydlivost a šťastný tatínek musel počkat v předsálí.

A příchod druhého syna na svět nemohl Řepka ani řádně oslavit. „V úterý ráno ho čekám na tréninku,“ sdělil nekompromisně českobudějovický trenér František Cipro. Volno mu dal v pondělí, to prý musí stačit. Na středeční čtvrtfinále poháru proti Jablonci už musí být připraven.

„Hned po nedělním utkání se Slováckem jel Tomáš do Prahy, protože věděl, že mají rodit. Proto měl také v pondělí volno. Ale předzápasový trénink je důležitý, na něm musí být,“ vysvětlil Cipro.

To vše si ale Řepka vynahradí nejspíš už v létě, kdy by si svou silikonovou krásku chtěl vzít. Pokud se tedy do té doby Řepka stihne rozvést se svou stávající ženou Renátou…

„Naši svatbu bychom chtěli na zelené louce s altánem, ale líbila by se mi i na pláži. Jenže pro Tomáše je důležité, aby při takové životně důležité události měl rodinu u sebe, tak mu vyhovím a bude to podle něj,“ plánovala ještě před porodem Erbová, která by se nebránila ani třetímu potomkovi. „Když to vyjde, budu jedině ráda!“ dodala Erbová.

Dva domovy pro miminko

Pro malého Markuse jsou nachystány hned dva dětské pokojíčky  jeden v honosné rezidenci za víc než 20 milionů v Černošicích u Prahy, druhý v řadovce v Českých Budějovicích, kterou si Tomáš pronajímá od chvíle, co podepsal kontrakt s tamním »Dynamem«.

Význam jména? Markus = válečník!

Obdobně jako jméno Marek zcela zjevně vychází z latinského jména Marcus. To je odvozeno od řeckého marnami – tedy »bojuji«. Zjevná je i spojitost s Marsem, což je římský bůh války. Jméno je tedy vykládáno jako »bojovný, bojovník, válečník«.

A přesně za toho se pokládá jeho táta Tomáš. „Každý fotbalista by jím měl být!“ vysvětloval, když si spartanského bojovníka z bitvy u Thermopyl nechal vytetovat přes celou levou paži.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.