VIP důchodci Jirásková a spol: Důchod je krutý, nevyžijeme z toho! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

VIP důchodci Jirásková a spol: Důchod je krutý, nevyžijeme z toho!

Jiřina Jirásková
Jiřina Jirásková (Aha!)

Plán ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) a zbytku vlády zmrazit důchody nenaštval jen důchodce, kteří berou podprůměrné penze. Dokonce i politici, sportovci a lidé ze showbyznysu, kteří jsou nyní v důchodovém věku, říkají, že se jim těžko žije. A hlavně, že litují všechny, kteří se stali pokusnými králíky ministrových podivných reforem.

Herečka Jiřina Jirásková (81): S penězi rozhodně nevyjdu!

Snad nejoblíbenější česká filmová i divadelní herečka všech dob Jiřina Jirásková přes šedesát let ztvárňuje roli za rolí. V blahobytu si ale rozhodně nežije. „Jsem stará, důchod mám malý a je těžké s ním vyjít. Je to kruté, tak kruté! Člověk celý život dře, a pak dostane takovou almužnu,“ svěřila se Aha!.

Jiráskovou nemalé peníze stojí také častá péče, kterou vzhledem k pokročilému věku potřebuje od lékařů. „Je mi velice zle, držte mi palce,“ vzkázala fanouškům představitelka paní Kekulové z Pojišťovny štěstí.

Expremiér Miloš Zeman (67): Plány vlády jsou kruté!

Expremiér a čestný předseda SPOZ Miloš Zeman žije skromně. Snad i proto, že žije vlastně sám ve dvoupokojovém bytě v Novém Veselí na Vysočině. Nemusí platit nájem, k obědu mu stačí těstoviny, od sousedů dostane vajíčka, slaninu, k večeři mu stačí kus salámu a chleba. Zeman je v penzi už deset let.

„Můj starobní důchod je v současné době po všech valorizacích čtrnáct tisíc a mně to bohatě stačí. Beru také tantiémy za knížky, co jsem napsal, tři tisíce měsíčně. Ty jdou ale na školné mojí dcery,“ prozradil Aha! expremiér, který ale zároveň lituje ty, kteří mají daleko méně než on.

„Je to pro ně asi kruté a zřejmě ještě bude. Je absurdní, aby vláda zastavila valorizaci důchodů a zároveň zvýšila rapidně životní náklady pro nízkopříjmové skupiny,“ řekl.

Herec Pavel Landovský (75): Ať si berou prachy navzájem!

Svérázný herec Pavel Landovský, o kterém je v poslední době slyšet častěji ve spojitosti s jeho extempore než s jeho rolemi, je na tom bídně. Nejen že o práci kvůli své výbušnosti už dlouho nezavadil, ale nákladná je i jeho léčba. Trpí cukrovkou, trápí jej vysoký tlak a spousta dalších věcí. S financemi je na tom bídně.

„Nestačí mi to, co čekáte? Je to verbež! Ať Kalousek vezme peníze Drábkovi a ať je Drábek vezme Kalouskovi,“ rozčiloval se, když jej zkontaktovalo Aha!.

Jiřina Jirásková - legendární herečka a ikona Divadla na Vinohradech. Veškeré aktuality o herečce sledujte na http://www.ahaonline.cz/jirina-jiraskova



Přečtěte si
sylvie59
16. 9. 2012 • 11:21

Jestli se nepletu, tak před krátkou dobou podepsala paní Jirásková petici za "vrácení" majetku církvím. Možná, kdyby se jim teď nic nevracelo, nebo alespoň ne v takovém rozsahu, tak by na tom stát byl lépe. Paní Jirásková je velká pravicová bojovnice a jako taková nevnímá, jak žijí ti ostatní. (Každý ať se stará sám o sebe, to je jejich kredo.) Ale když se to dotkne jí osobně, tak žasne.

svatadala
11. 5. 2012 • 14:51

ale vadí mi co říká. Kdyby nevyžila z důchodu, nepila by koňak a nehulila jak tovární komínm.Za doby hraní, kdy byla všude a za pozůstalost po p. režizerovi určitě nějaký pěníz má.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.