Petra Janů: Ráno jí zemřel manžel, večer se usmívala na koncertě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Petra Janů: Ráno jí zemřel manžel, večer se usmívala na koncertě!

Petra Janů na koncertě v Jihlavě, ve tváři se jí vůbec neodrážel smutek.
Petra Janů na koncertě v Jihlavě, ve tváři se jí vůbec neodrážel smutek. (Aha! – Marek Pátek, Martin Hykl, David Kundrát)

Zpěvačka Petra Janů (59) je životem vycepovaná – neměla lehké dětství, v osmnácti si sáhla na život, spolykala prášky a vzkřísili ji až v psychiatrické léčebně. A v pátek ráno přišla další rána – zemřel jí manžel Michal Zelenka (†63).

Petře se v hlavě musela promítnout slova k písni »Jedeme dál«, už večer totiž stála na koncertním pódiu v Jihlavě. Tak moc si váží svých fanoušků, že se snažila nedat najevo bolest, která ji drásá uvnitř...

Ještě ráno musela bojovat se stavy naprostého zoufalství. Disciplína však zpěvačce nedovolila nedostát svým závazkům a už odpoledne byla na cestě do Jihlavy, kde měla večer koncert. Nebyl jediný, z Jihlavy totiž po skončení uháněla obrovskou rychlostí do Prahy na další vystoupení.

Kdo nevěděl, že zpěvačce ráno umřel manžel, těžko by na vitální dámě poznal, že se stala tak hrozná tragédie. Vypadala fantasticky, ani známka po nějakém smutku a stesku. Jako by neodešel člověk, s nímž prožila nádherných třicet let.

„Nevěřila jsem tomu, nebyla jsem na to připravená. S koncerty nepřestanu. Nechci jen sedět a plakat,“ řekla Janů jen krátce poté, co se zpráva o smrti Zelenky dostala na veřejnost.

Michal Zelenka podlehl rakovině. Byla to doslova metastázová smršť, vždyť ještě v pondělí úřadoval v kanceláři a v pátek už se tisklo jeho parte. „Bohužel se mu přitížilo, zradily ho plíce, přitom ještě ve čtvrtek jsme s ním mluvili,“ prozradili jeho kolegové z produkční agentury, která zastupovala i Petru Janů.

„Byla to velmi rychlá forma rakoviny, metastázy měl rozlezlé po celém těle, zasáhly plíce, hrtan i varlata. Už nebylo cesty k uzdravení, všichni blízcí i kamarádi to věděli,“ řekl deníku Aha! rodinný známý.

Poslední rozloučení s producentem Michalem Zelenkou proběhne 22. prosince ve Velké obřadní síni krematoria v pražských Strašnicích. Zpěvačka Petra Janů tak zažije své nejsmutnější Vánoce, vždyť se Zelenkou ani neměla děti, které by jí byly nablízku



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.