Tajemství Veroniky Žilkové: Kordulka neví o smrti brášky Melichara! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tajemství Veroniky Žilkové: Kordulka neví o smrti brášky Melichara!

Veronika Žilková největší hoře prožívala s manželem Martinem Stropnickým před čtyřmi lety.
Veronika Žilková největší hoře prožívala s manželem Martinem Stropnickým před čtyřmi lety. (Aha! – David Kundrát, Marek Pátek)

Veronika Žilková (50) a Martin Stropnický (54) si připomněli to nejsmutnější výročí. V neděli  to byly přesně čtyři roky, co kvůli vrozené brániční kýle zemřel jejich půlroční syn Melichar. „Zašli jsme s Martinem na hřbitov a položili tam Melicharovi andílka,“ přiznala Žilková.

„Na hřbitově jsme si uvědomili, že každým dnem se nás naše dcera Kordulka může zeptat, kdo to byl Melichar. Doteď jsme jí o něm totiž neřekli,“ podotýká Žilková.

Okamžiku, kdy si malá školačka Kordulka (6) na pomníku bráškovo jméno přečte a zeptá se, kdo to je, či byl, se Veronika obává. Modlí se, aby dopadl dobře. Pro ni samu je to téma stále citlivé.

„Už ale na otázky o Melicharovi můžu alespoň odpovídat. Jen mám tendenci balit to do černého humoru. V tom smyslu si říkám, že třeba to pro Kordulku nebude taková tragédie, protože na Kryšpína žárlí,“ říká Žilková, která právě několikaměsíčního vnuka Kryšpína, miminko nejstarší dcery Agáty Hanychové, přivezla v kočárku na hřbitov také.

„Každý rok mě dojímá esemeska od mého kamaráda, herce Pavla Kříže, jehož paní přišla při cestování letadlem o miminko kdysi také. Na Dušičky mi napsal: »Naši kluci mají dneska svátek.« Ta věta mi pomohla ze všeho nejvíc,“ dodává Žilková.

Melichar na ni stále vykukuje i doma. Když uklízí a nachází předměty či fotografie, které jej připomínají. „Třeba dupačky, které se v rodině dědí, a které nosila už Agáta, pak on, a teď Kryšpín. Když ho v nich vidím, vždycky mi zatrne,“ uzavírá herečka, která čtyři vlastní děti vychovala a další dvě si ještě osvojila.



Přečtěte si
aronak
1. 12. 2011 • 08:52

Paní Žilková si může být jistá, že vysvětlovat bude již dnes. Protože Kordulce to nějaká "dobrá duše" dnes řekne. Určitě by bylo lepší, kdyby jí to řekla a vysvětlila matka a ne někdo cizí. Kdo ví, jakou formou to bude malému dítěti cizím člověkem podáno. Pokud to chtěla mít jako tajemství, pak to neměla V.Ž. sdělovat bulváru.

bobou
1. 12. 2011 • 07:20

zda udělala dobře, že takto veřejně přiznala, že Kordulka stále neví, jak zemřel její bráška. Lidé jsou bohužel velmi zlí a nebude asi moc dlouho trvat a někdo jí to na tvrdo řekne.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.