PROSTŘENO – Tereza o svém dezertu: Ho*no na talíři! +RECEPTY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

PROSTŘENO – Tereza o svém dezertu: Ho*no na talíři! +RECEPTY

Tereza to v kuchyni pořádně zpackala
Tereza to v kuchyni pořádně zpackala (TV Prima)

Studentka Tereza bere účast v Prostřenu jako jeden velký úlet. Pokud by tušila, jaké drama v kuchyni zažije, s přihláškou by si to určitě rozmyslela.

Čtvrteční hostitelka miluje metal, čemuž odpovídá i její depresivní byt, ve kterém nechybí ponuré obrazy ani kniha o mučení. Jako pěst na oko v něm ale působí čtveřice morčat, jejichž zápach hostům příliš nešel pod nos.

Při vaření se z Tereziny kuchyně ozývala pořádně ostrá slova. „Pojď, ty ču*ko,“ rozčilovala se při přípravě dezertu, který připravila jednou rukou. Druhou si totiž přidržovala cigaretu. „To je sračka, to snad nemůžou sežrat,“ zhodnotila svůj výtvor, který nakonec přirovnala k pěti ho*nům na talíři vedle sebe.

O moc lépe nedopadl ani její předkrm s tajemným názvem »maminčin chatařský mejdan«. Ten byl sice na první pohled pestrý, ale ve skutečnosti jej tvořila převážně jen vejce. Panenkou se sýrovou-žampionovou omáčkou Tereza hosty určitě neohromila. Tento týden se totiž servíruje už potřetí v řadě za sebou.

Pořádný trapas měl ve čtvrtek na svědomí Dušan. Když mu Tereza nenabídla oblíbenou vodku, neváhal vstát od stolu a došel si pro ni do večerky. „Nelíbilo se mi to, mně by se to asi dotklo,“ kroutila hlavou Marcela.

Večeře u Terezy rozhodně nebyla dokonalá, což nejvíce potěšilo samozvanou vítězku Evu. „Jsem adeptka na výhru. Taktiku ani nepotřebuju, když vidím jak uvaří a jak neumí ani založit příbory,“ naparovala se.

Aby se ale ještě nedivila… Výsledky bodování se soutěžící dozvědí až v pátek.

UVAŘTE SI TEREZINO MENU!

Maminčin chatařský mejdan

Hořčičná vejce

Ingredience:

5 vajec

1 lžíce hořčice

1 lžička soli

0,5 lžičky pepře

Postup:

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na poloviny. Žloutky vydlabeme a dáme do misky, kde je smícháme s hořčicí a utřeme.

Dochutíme solí a pepřem. Žloutkovou pěnu zdobítkem nastříkáme do zbylých půlek vajec.

Miniroládky

Ingredience:

5 plátků sýra

5 plátků šunky

100 g vajíčkové pomazánky (vlastní)

 

Postup:

Na plátek sýra položíme plátek šunky a potřeme vajíčkovou pomazánkou. Poté zarolujeme a dáme do chladničky ztuhnout. Krájíme na roládky.

Hermelín plněný ořechy

Ingredience:

5 Hermelínů

100 g nadrcených vlašských ořechů

50 g šunky

1 majonéza

Postup:

Rozkrojíme Hermelíny. Vydlabeme vnitřek. Tu část Hermelínu, kterou jsme vydlabali, smícháme s na kostičky nakrájenou šunkou, nadrcenými ořechy a majonézou. Dochutíme solí a pepřem a spojíme. Vychladíme, necháme odležet.

Teplota: 100 °C (vejce)

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 1–2 hodiny

Čas vaření: do 30 minut

Recipe category: bez vaření / chlazení / předkrm / vaření

 


Panenka v žampionovosýrové omáčce, bramborové pyré

 

Ingredience:

1 kg vepřové panenky (5 kousků)

1 lžíce soli

1 lžička pepře

1 balení čerstvých žampionů

200 g strouhaného sýru (Gouda, Eidam,…)

1 kg brambor

150 g másla

1 smetana na vaření

špetka muškátového oříšku

jarní cibulky nebo pórek nebo petrželka

Postup:

Panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi. Poté vložíme do pekáčku pokladeným kousky másla.. Připravíme směs z čerstvých žampionů a sýru na přelití. Nalijeme ji na maso a ještě trošku posypeme sýrem. Vše dáme zapéct.

Do polopřipraveného bramborového pyré nalijeme vlažnou smetanu a došleháme. Dochutíme troškou muškátového oříšku. Maso servírujeme na bramborovém pyré a vše posypeme jarní cibulkou, pórkem nebo petrželkou.

Teplota: 160 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro mírně pokročilé

Národní kuchyně: česká / mezinárodní

Doba přípravy: 30–60 minut

Čas vaření: 30–60 minut

Recipe category: hlavní chod / příloha / restování / vaření / zapékání

 


Pařížské dortíčky

Tereza přecenila síly, ale nakonec si s moučníkem docela poradila a nikdo nepoznal, co jí to dalo vztekání a práce.

 

Ingredience:

Na těsto:

2 skleničky polohrubé mouky

1 sklenička cukru krupice

0,5 skleničky oleje

1 sklenička vlažného mléka

2 – 3 lžíce kakaa

1 prášek do pečiva

3 vejce

Na krém:

2 šlehačky (30 % a víc)

2 tyčinky ledových kaštanů

0,5 tabulky čokolády na vaření

1 čokoláda na posypání (Margot)

Postup:

Těsto vyšleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Piškot upečeme v troubě a necháme vychladnout, abychom na něj mohli dát krém, který si den před pečením svaříme ze šlehačky a čokolády (např. tyčinky ledové kaštany). Krém necháme vychladit do druhého dne, kdy šlehačky vyšleháme do krému. Naklademe na upečený piškot a postrouháme čokoládou.

 

Teplota: 160 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro zkušené

Národní kuchyně: francouzská

Doba přípravy: 30–60 minut

Čas vaření: 30–60 minut

Recipe category: chlazení / moučník / pečení



Přečtěte si
qwertina
3. 11. 2011 • 22:21

lysohlavek02
3. 11. 2011 • 14:53

..místo čurá.ků si tam radši vraž pořádnou hadici a udělej si klystýr ať mají ty srač.ky co máš místo mozku kam odtýkat!!

proxima
3. 11. 2011 • 14:42

Paní Marcela už má diskusní forum otevřené. Je to pozdě, ale i tak se děkuje páni redaktoři. Zvláštní je, že to není první případ - nemá to s PROSTŘENO nic společného, ale u přednoti cikánských dětí do mateřských škol taky nebyla diskuse umožněna. 6e by náhoda? Asi ne, co? Tak buď diskuse všude, nebo nikde - s vyjímkou, že uvedený/á si diskusní příspěvky nepřeje - výrazně napsat !!! A na závěr, že říkám cikáni? Znám jich několik dobrejch a ty správní cikáni se většinou stydí za ty tzv.kteří si rádi nechají říkat ROM. Tak už by se mohlo, ale stejně to napíšu sem, když už - Paní Marcelo a slečně Tereze se omlouvám za zabírání místa ... p.s. a těším se na to ho*no.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.