Jiří Pomeje: Porazil jsem Gotta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jiří Pomeje: Porazil jsem Gotta!

Jiří Pomeje slavil vítězství s kolegy z rádia.
Jiří Pomeje slavil vítězství s kolegy z rádia.  (Frekvence 1)

První ročník ankety o krále éteru Moderátor roku přinesl velmi překvapivé výsledky. Rádiové matadory totiž porazil nováček rádia Frekvence 1 Jiří Pomeje, na druhém místě následovaný Rudou z Ostravy.

Přestože byla v první desítce zastoupena jména z více rádií, mezi nimi třeba i Karel Gott, Frekvence 1 nakonec dosáhla na nejvyšší příčky. Vítězný Jiří Pomeje nemohl svému umístění uvěřit: „Nikdy jsem si nemyslel, že by bylo možné soutěžit ve stejné kategorii s Karlem Gottem, natož ho porazit. To si musím užít, protože to už se asi nebude opakovat!“

Podium si opravdu užíval, děkoval dlouho a všem, aby na nikoho nezapomněl, bavil kolegy i diváky v sále. My jsme ho pro vás exkluzivně vyzpovídali:

Jak se cítíte jako vítěz?

Jsem v šoku a moc šťastnej, je to sen. Není to jen moje vítězství, ale i mých posluchačů, kteří jsou dnes jako moje rodina. Zároveň je to pro mě signál, že po dlouhém období, kdy se mi nedařilo, může jít všechno zase nahoru.Nikdy jsem nic nevyhrál a tak si to moc užívám, ale s velkou pokorou. Ještě jednou moc všem děkuju.

Čí byl nápad nabídnout vám práci moderátora v rádiu?

By to nápad úžasné Katky Bidlové (výkonný producent Frekvence 1 – poznámka redakce), která ve mně věřila a musela si tenhle nápad těžce obhájit. Chtěli jsme pořad udělat jinak, aby byl hodně upřímnej. Jak říkám: já nemoderuju, já jsem.

Cítíte po necelém roce vysílání nějaký posun?

Ocenění vyšlo naprosto přesně po devíti měsících mého působení na Frekvenci 1, dá se tedy říct, že se cítím jako hrdý a pyšný otec. Jak už jsem říkal, dnes jsme s posluchači jako rodina, která se pravidelně schází a navzájem si pomáhá a radí. Prostřednictvím našeho pořadu a facebooku se dali dohromady a někteří z nich se dokonce vídají. To je přece krásný.

Vzpomenete si na nějakou zvláštní událost v rádiu, která vám zůstala v hlavě?

Silné příběhy tam slýchám každý den. V noci, kdy nikdo nechce rušit rodinu nebo přátele, nebo není po ruce nějaký odborník, na lidi doléhá trápení, které potřebují s někým řešit, nebo ho aspoň sdělit. Takže se bavíme o nemocech, trápeních s láskou a dokonce o sebevraždě. Někdy je to opravdu náročné, ale jak už jsem zmiňoval, nejsem na to sám. Pomáhá každý kdo může, a tak se nám povedlo zachránit paní, kterou chtěli vystěhovat z bytu a dokonce zabránit třem pokusům o sebevraždu. To jsou chvíle, které mě naplňují velkým štěstím, ale zároveň si uvědomuji i velkou zodpovědnost.

Pořad Česká noc s Jiřím Pomeje se vysílá na Frekvenci 1 od půlnoci.

www.frekvence1.cz



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.