Dana Morávková: Léto tráví na ledě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dana Morávková: Léto tráví na ledě!

Fotografie
Fotografie (internal)

Herečka Dana Morávková (40) našla způsob, jak si zpříjemnit horké letní počasí. Poctivě se věnuje krasobruslení.

Proč Morávková tráví léto na zimním stadionu? Plní si tady svůj dávný sen a trénuje na muzikál na ledě Popelka. Herečka si v něm měla původně jen zahrát na otáčivém pódiu, ale nakonec si u režiséra Jindřicha Šimka prosadila, že své umění předvede i na ledové ploše.

Krasobruslení je pro ni velkým koníčkem, jemuž se věnuje už od svých pěti let. A když se objevila možnost dokázat své schopnosti na ledě, ani chvíli neváhala. Tím inspirovala i Leonu Machálkovou a Hanu Buštíkovou, které ji alternují v roli královny.

Machálková se do tréninku pustila s nadšením, kromě ledu totiž zvládá i pohyb na in-line bruslích. Mnohem opatrnější byla Buštíková, která je po operaci obou nohou. „Připadám si jako blázen. Zkoušky trávím na ledě a pak si otoky chladím ledovými zábaly,“ říká zpěvačka známá z dua Kamélie. O tom, která královna se s bruslením vypořádala nejlépe, se můžeme přesvědčit už v říjnu, když Popelka na ledě vyrazí na turné po zimních stadionech.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.