Legenda Dallas: Ken Kercheval (Cliff Barnes) - Intrikánem nejen v televizi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Legenda Dallas: Ken Kercheval (Cliff Barnes) - Intrikánem nejen v televizi!

Ken Kercheval jako Cliff Barnes
Ken Kercheval jako Cliff Barnes (koláž Ahaonline.cz)

Ken Kercheval (76) se v Dallasu proslavil jako intriákán Cliff Barnes, jehož milostné pletky rozeštvaly braty Džejára a Bobbyho. Podobně divoký je i jeho soukromý život.

Cliff Barnes byl nevlastním bratrem Bobbyho manželky Pamely, který měl poměr s Džejárovou manželkou Sue Ellen. Není divu, že ho Džejár nemohl vystát. Jako návladní a později politik šel Barnes Ewingovi tvrdě po krku.

S Džejárem dostali největší prostor

Ken Kercheval měl původně hrát Raye Krebbse. Roli ovšem nakonec získal Steve Kanaly. Toho pro změnu v roli Bobbyho nahradil Patrick Duffy. Kercheval přesto mohl být spokojený. Jenom jeho Cliff Barnes a Džejár v podání Larryho Hagmana se v Dallasu udrželi od začátku až do konce. Oba se vyskytují téměř ve všech ze 357 natočených epizod.

Rozvody ho přivedly na mizinu

Role Barnese Kerchevalovi zajistila slušný příjem, o který ho ale připravily opakované rozvody, za nimiž stály jeho milostné úlety. Byl už čtyřikrát ženatý – a ani jednou mu to nevyšlo. Tedy až na děti. Těch má hned sedm a k tomu šest vnoučat.

Porazil rakovinu plic

V roce 1993 Ken Kercheval onemocněl rakovinou plic. Dlouholetému kuřákovi byla tehdy odstraněna část dýchacích orgánů. Svůj boj s rakovinou však na rozdíl od seriálových kolegů Jima Davise a Barbary Bel Geddes vyhrál.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.