Legenda Dallas: Jim Davis (Jock Ewing) - V seriálu hrál i po smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Legenda Dallas: Jim Davis (Jock Ewing) - V seriálu hrál i po smrti!

Barbara Bel Geddes (MJim Davis (Jock Ewing)
Barbara Bel Geddes (MJim Davis (Jock Ewing) (Profimedia.cz)

Představitel hlavy klanu Ewingů Jim Davis (†70) strávil ze všech herců s Dallasem nejméně času. Přesto v něm jeho postava figurovala i v době, kdy už nebyl naživu.

Jako patriarcha Jock Ewing si vysloužil úctu přátel a nepřátelství oponentů. V roce 1909 narozený Jim Davis hrál ve filmech už od roku 1942. Nejčastějši svou tvář uplatnil ve westernech.

Jockem Ewingem byl jen tři roky

Role hlavy rodu Ewingů ho proslavila, ale už po třech letech onemocněl rakovinou kostí. Točil dokud to šlo, navzdory bolestem. Když už nakonec nemohl, poslal scénář Jocka a jeho manželku Miss Ellie na druhé líbánky, ze kterých se už neměl vrátit.

Jeho role jej přežila

Jocka Ewinga měl původně ztvárnit jiný herec. Nakonec však bylo rozhodnuto, že nikdo nedokáže charisma Jima Davise nahradit, a postava ze seriálu definitivně zmizela.

Jim Davis zemřel v dubnu roku 1981, ale producenti nechali jeho postavu žít ještě dalších 13 dílů s tím, že řídí těžbu nafty v Jižní Americe. Tam Jocka v lednu 1982 nechali zahynout při pádu vrtulníku.

Ztracenou dceru našel v Pamele

Davis byl 36 let ženatý s Blanche Hammerer. Jejich dcera Tara zahynula v roce 1970 při tragické autonehodě. Bylo jí pouhých 17 let.

Během natáčení Dallasu se Jim Davis velmi sblížil s Victorií Principal, která hrála Jockovu snachu Pamelu. Její fotku měl dokonce při sobě i během svého pohřbu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.