Legenda Dallas: Larry Hagman (Džejár Ewing) - Seriál mu odrovnal játra! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Legenda Dallas: Larry Hagman (Džejár Ewing) - Seriál mu odrovnal játra!

Larry Hagman jako legendární padouch Džejár Ewing
Larry Hagman jako legendární padouch Džejár Ewing (koláž Ahaonline.cz)

Džejár Ewing, označovaný za padoucha století, je pro kultovní seriál Dallas stejně nepostradatelný jako nafta. Larry Hagman při natáčení propadnul alkoholu, který jej málem připravil o život.

Rodák z Texasu začínal u filmu už v roce 1950, ale hvězdu z něj udělala až postava padoucha »Džejára« v kultovním seriálu Dallas (1978-1991). „Muž, kterého budete až zamilovaně nenávidět,“ hlásal reklamní slogan – a nepřeháněl. Larry Haman se může pochlubit šesti cenami Digest Award pro největšího seriálového zloducha, v čemž nemá konkurenci. Po Dallasu prošel desítkami dalších rolí, ale podobný úspěch už nezažil.

Matku si užil jen při natáčení

Larry Hagman se narodil zpěvačce a herečce Mary Martin, která vlastní kariéru upřednostnila před rodinným životem. Představitel Džejára tak strávil své dětství s prarodiči a matku si nejvíce užil při natáčení filmu South Pacifik, v němž si zahrál v 19. letech.

Šampaňské ke snídani a obědu, vodka k večeři

Jako se stal Dallas praotcem všech telenovel, tak se i »Džejár« stal vzorem seriálového padoucha. Se slávou ale poznal i prokletí Hollywoodu. Čtyřicet let holdoval alkoholu a jednu dobu i drogám jako LSD a marihuana. Později přiznal, že si dával jednu lahev šampaňského k snídani a další k obědu. Večer pak už »jen« vodku. Během natáčení dokázal vypít i čtyři lahve šampaňského za den a přitom v pohodě fungovat před kamerou. Pitím si ale zcela zničil játra a v roce 1995 musel podstoupit transplantaci, která mu zachránila život.

Nesmrtelný Džejár

Larry Hagman strávil před kamerou jako Džejár dlouhých 13 let. Se svou životní rolí se nikdy zcela nerozloučil. V 90. letech si podmanivého padoucha zopakoval v televizních filmech J.R. se vrací a Válka Ewingů. Věrnou sestavu Dallasu tehdy doplnil i Patrick Duffy (Bobby) a Linda Gray (Sue Ellen).

Celý život po boku jediné ženy

V osobním životě není Larry Hagman zdaleka takovým zloduchem jako ve filmu. S manželkou Majou, kterou poznal během prvních hereckých zkušeností ve Velké Británii, žije už 57 let. Mají spolu dceru Heidi Kristinu (53) a syna Prestona (49). Žijí na ranči v Kalifornii, který Larry využívá pro svůj velký koníček. Je vášnivým sběratelem vlajek a klobouků.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.