Mathé: Janeček se choval jako zbohatlý Rus, funkci nezvládl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mathé: Janeček se choval jako zbohatlý Rus, funkci nezvládl

Ivo Mathé nenechal na Jiřím Janečkovi nit suchou...
Ivo Mathé nenechal na Jiřím Janečkovi nit suchou... (Karel Kopáč, David Kundrát)

První polistopadový ředitel České televize Ivo Mathé současného odstupujícího ředitele Jiřího Janečka příliš v lásce nemá. Svoji funkci podle něj absolutně nezvládl.

Ačkoliv podle neoficiálních informací odstupující ředitel České televize Jiří Janeček zápolí s rakovinou varlat, jeho předchůdce Ivo Mathé se nebál naplno říct, co si o jeho ředitelování myslí. A za rámeček si to asi Janeček nedá.

„O Janečkovi jsem věděl jen to, že vysílá zprávy z Tábora a má rád holky. Takže do Prahy na ten týden jezdil číst zprávy rád, protože tu měl vždycky nějakou ženskou. Že byl v komunistickém týdeníku Palcát a člen KSČ, to jsem nevěděl. Měl nezávadné lustrační osvědčení a víc jsem netušil,“ vzpomíná Ivo Mathé v rozhovoru pro časopis Týden.



„Když se stal ředitelem ČT, úplně se odtrhl od reality. Vznášel se v nějakých ředitelských úrovních. Podle mě se domníval, že ředitel České televize znamená být jako Chrenek nebo Kellner. Navlékl si bílé kalhoty a koupil drahé auto,“ pokračuje Mathé ve vyprávění a mimo komunistické minulosti se opře i do Janečkovy královské smlouvy.

„On tu funkci samozřejmě vůbec nezvládl, choval se jako zbohatlý Rus. Ale něco přece jen zvládl. Vyjednal si fantastickou manažerskou smlouvu. To ano. Je vidět, že kluk z Tábora na tohle má čuch. Janeček je v tomhle málem Hušák,“ dodává v rozhovoru Mathé. Zda by ale on vzal křeslo po odstupujícím Janečkovi a do ČT se na ředitelský post vrátil, to s jednoznačně a s jistotou říct neuměl.



Přečtěte si
vran
20. 7. 2011 • 07:42

Kdo jsi ty, abys ukazoval prstem..?! Podle středověké pověry si Satan nebere ty, co nemají varlata... Takže v tom má Janeček před tebou výhodu... Stát jste promrhali všichni, tak nebuď trapný, když už jsi hnusný... Lépe je se mezi vás neplést, protože vy se požerete sami, prasata... Mysli...! Tys někdy něco dělal dobře..? To jseš tak hloupý, nebo statečný... Tví soukmenovci tě ukopou k smrti... Vypadáš tak odpudivě vychytrale, a přitom jseš tak hloupý... Jseš si tím jistý??!

pelagie
19. 7. 2011 • 08:22

ale, ano ...už asi před 14 dny v TV........

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.