Václav Klaus oslavil sedmdesátiny! Bílá se fotila s Hradní stráží! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Václav Klaus oslavil sedmdesátiny! Bílá se fotila s Hradní stráží!

Jiří Bartoška s manželkou Adélou se k fotografům otáčeli zády. Ven ze zahrady odjeli autem.
Jiří Bartoška s manželkou Adélou se k fotografům otáčeli zády. Ven ze zahrady odjeli autem. (Aha! – Karel Kopáč, Kancelář prezidenta republiky)

Prezident Václav Klaus se včera dožil sedmdesáti let. A uspořádal narozeninový mejdan v Míčovně na Pražském hradě. Na nedělní odpoledne nechal uzavřít celou Královskou zahradu a pozval rodinu a přátele včetně herců, zpěváků a byznysmenů.

Hostů dorazilo více než 150... Ještě předtím se na Klausovu počest rozezněly zvony z katedrály svatého Víta. Oslavu by mu tak mohl závidět i mocný monarcha!

Oslava uzavřela pro návštěvníky Hradu celou královskou zahradu, ve které Míčovna stojí. Hosté přicházeli hlavním vchodem do zahrady z ulice U Prašného Mostu, kde každého Hradní stráž pečlivě »lustrovala«.

„Úžasný dárek k narozeninám bylo pozvání od zvoníků vylézt na věž svatovítské katedrály a poslouchat zvony z jednoho metru. To je úžasná věc, stálo to za to,“ rozplýval se včera Klaus.

S dárky a kyticemi dorazila např. herečka Jiřina Jirásková, která po nedávných zdravotních obtížích působila nesmírně svěže. Doprovázela a starala se o ni její kolegyně Pavlína Filipovská.

Herec Jiří Bartoška přišel s půvabnou manželkou Adélou. Chybět nemohla ani velká obdivovatelka Klause, zpěvačka Lucie Bílá. Jak ji u vchodu spatřil jeden z hradních strážců, neodolal a nechal se s ní vyfotit.

S velkou dárkovou taškou přišel pěšky ze své nedaleké rezidence na Hradčanském náměstí arcibiskup Dominik Duka. Byznysmeny zastupoval šéf ČEZu Martin Roman.

Panika na oslavě!

O rozruch se u vchodu do Královské zahrady postarala dvojice mladíků, kteří se vmísili mezi smetánku v maskách z filmů Vřískot a Hvězdné války. Okamžitě zakročila policie a kluky masek několika rychlými pohyby zbavila.

Jaké dary prezident dostal?

„Potěšilo mě dárků moc, jsou tam samozřejmě knihy různého typu, kravaty a knofl íčky do manžet, ty bych mohl dnes prodávat. Řada lidí přemýšlí, vymýšlí zajímavost, něco k tomu napíše. To je, myslím, vždycky to nejcennější a nejhezčí,“ zhodnotil Klaus.

Chlebíčky a dortíky

Narozeninovým rautem zmlsané VIP hosty Klaus zklamal. „Byl obyčejný raut, dortíky, chlebíčky, žádné honosnosti,“ popsal Aha! jeden z účastníků oslavy. Po příchodu hostů nejdříve oslavenci zahrál houslový virtuos Václav Hudeček, který přišel s manželkou Evou.

„Pak se předávaly dary. Třeba od správy Lánského zámku Klaus dostal zvěřinový guláš,“ pokračoval. Na začátku oslavy pršelo, jak se však udělalo hezky, hosté korzovali po zahradě.

Prezident naštval Bártu!

Zákaz vstupu na mejdan Klaus vyhlásil podle dobře informovaného zdroje Aha! šedé eminenci Věcí veřejných Vítu Bártovi. „Nepozval ho vzhledem k vychloubačným řečem o nadstandardních vztazích. Pohořel na vyjádřeních o tom, jak »umí« prezidenta. Bárta z toho byl hodně zklamaný,“ uvedl zdroj.

Aktivních politiků Klaus moc nepozval, dorazil např. ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS), poslanec a bojovník proti kouření Boris Šťastný (ODS), poslanec Michal Doktor (ODS) nebo ministr školství Josef Dobeš (VV).



Přečtěte si
zadnice
20. 6. 2011 • 15:17

Z aktivních politiků hlavně pozvat členy ODS spolu s Dobešem(VV), ale to je vlastně téměř člen ODS tedy "B"!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.