Paroubkovi: Budou bydlet na zámku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Paroubkovi: Budou bydlet na zámku!

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek (Foto Aha! – Petr Novotný, Alexandr Malachovský)

Kariéra Jiřího Paroubka (58) v celostátní politice podle všeho končí, zbylo mu jen poslanecké křeslo.

Snad i proto se chystá s manželkou Petrou (37) a skoro dvouletou Margaritou přesídlit defi nitivně do Ústeckého kraje, kde už si prošlapává politické cestičky k pozici hejtmana. Žít tam ale hodlá spíš jako kníže. Podle informací Aha! má totiž v úmyslu koupit si zámek v Košťanech poblíž Teplic.

O zámek z 18. století, který si nechal postavit šlechtický rod Lobkowiczů, poprvé projevil zájem loni. „Byl tu několikrát na prohlídce,“ řekl Aha! obyvatel městečka. Lovecký zámeček s obrovskými pozemky a dubovými alejemi, který zatím vlastní podnikatel z Drážďan, má hodnotu kolem 20 milionů.

Budova ale potřebuje rozsáhlou rekonstrukci. Má jen stará okna s rozbitými skly, popraskanou omítku, a obydlená je jen jedna místnost ve druhém ze tří pater.Kromě peněz za objekt by tak Paroubek musel vysolit i pořádnou sumu za opravu historické budovy, s čímž by mu snad pomohly fondy EU.

Podle zlých jazyků ale už nyní Paroubkovi pomáhá jeho kamarád a teplický zastupitel Petr Benda (ODS). „Ten to tu má pod palcem a říká se, že mu to všechno zařizuje,“ dodávají místní s tím, že starousedlíci z okolních hospodářských budov na pozemku se už začínají stěhovat pryč.

Paroubek informaci jak o stěhování, tak o plánu stát se hejtmanem nepopřel. Na dotaz, zda se s rodinou hodlají usídlit v zámku, totiž odepsal jen: „V Teplicích mám pronajatý byt a své politické aktivity směřuji do Ústeckého kraje.“

To, že Paroubkovy čeká stěhování, je navíc patrné z toho, že prodávají své dva pražské byty – družstevní byt ve Stodůlkách a byt na Smíchově, ve kterém rodina posledních několik let žila. Je k mání za 5,5 milionu korun. Paroubkovi tak zatím přechodně bydlí na chalupě ve Vraném nad Vltavou.



Přečtěte si
dzery
28. 5. 2011 • 08:35

Proto by měl bejt pod zámkem.

setug
27. 5. 2011 • 16:12

nevidím 3 patra.

hu11
27. 5. 2011 • 14:31

kudy chodil všude krad, z a s r a n ý sociální demokrat

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.