Druhý díl seriálu Takhle bydlí politici! Premiér Petr Nečas: Věrný byt v paneláku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Druhý díl seriálu Takhle bydlí politici! Premiér Petr Nečas: Věrný byt v paneláku!

Nečas bydlí v bytě v tomto paneláku v Rožnově pod Radhoštěm.
Nečas bydlí v bytě v tomto paneláku v Rožnově pod Radhoštěm. (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Dan Černovský)

U jednoho z nejvýše postavených politiků v zemi by se čekalo, že si rád užije luxusu. Premiér Petr Nečas (46, ODS) je ale tak trochu opakem. Odmítl nejen bydlet v sídle premiérů – Kramářově vile, ale i stěhování do Prahy.

Po vystudování fyziky na dnešní Masarykově univerzitě v Brně začal rodák z Uherského Hradiště pracovat v Tesle v Rožnově pod Radhoštěm. A zůstal mu věrný.

„Prostředí menších měst je rozhodně klidnější, méně stresové a přátelštější,“ zdůvodnil, proč nechce trvale žít v Praze. V Rožnově žije s manželkou a čtyřmi děti v panelákovém bytě 4+1. Přes týden tráví noci v pronajatém pražském bytě, za který platí 17 tisíc z poslaneckých náhrad.

Do přepychové Kramářovy vily naproti Úřadu vlády se přestěhovat nechce. „Byla postavena pro život dvou dospělých lidí bez dětí. Je architektonicky luxusním objektem, ale není to dům k bydlení, určitě ne s rodinou,“ říká. Jejího luxusu si naposledy užívali premiéři ČSSD Miloš Zeman a Vladimír Špidla. Nyní se v ní pořádají jen politická jednání.

Nečas má k dispozici ještě byt v letní rezidenci v Benešově vile v Sezimově Ústí. Ani tam ale nejezdí. „Současný premiér zatím vilu nevyužil. Minulý premiér Fischer sem jezdil poměrně často,“ okomentoval Petr Musil z informačního centra české vlády.



Přečtěte si
cheerfull
15. 8. 2011 • 17:27

tedy dodavam..na fotkach

cheerfull
15. 8. 2011 • 17:26

Proc je zde Kalousek oznacovan za Necase? Co to mate za neschopny tym ? ))

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.