Seriál Aha! TAKHLE BYDLÍ SLAVNÍ ČEŠI - Zálesák Vítězslav Jandák (63): Na samotě ve srubu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Seriál Aha! TAKHLE BYDLÍ SLAVNÍ ČEŠI - Zálesák Vítězslav Jandák (63): Na samotě ve srubu

Jandák se svým psem Albertem.
Jandák se svým psem Albertem. (pro Aha! – Marek Hofman)

Herec a politik Vítězslav Jandák (63) si před lety pořídil u Chlumu u Třeboně srub a zde také trvale žije. Vrátil se tak k rodinným kořenům, protože právě z tohoto kraje pochází rod jeho matky. Dřevěné bydlení skýtá velkou romantiku. Okolí domu obklopují louky, lesy i malý rybník, který v létě slouží ke koupání.

Jandák si na výrazný luxus nepotrpí, všechno v domě ale musí být funkční a musí to splňovat požadavky majitelů.

Dům má centrální halu se stylovým kuchyňským koutem a kachlovými kamny. V hale, která slouží jako obývák, nechybí krb, který může vytápět celý dům. V jídelně je velký stůl, u kterého se snídá, obědvá i večeří a kde se schází jak rodina, tak i návštěvy. Po stranách přízemí jsou další dva pokoje. V podkroví pak vznikl ještě další pokojík a malá galerie.

„To, na co jsem pyšný, je toto francouzské okno, protože to je ta nejúžasnější televize na světě. Pozoruji, jak se v dálce prohánějí srnky, jeleni, laně, a to uklidňuje,“ vypráví poslanec a herec.

V druhé části pozemku poblíž rybníka stojí i boží muka. „Až jako venkovan člověk zjišťuje, že toho k životu tolik nepotřebuje. Něco málo k jídlu, k pití, stůl, židli a postel, v které usne a třeba někdy i zesne...“ dodává Jandák.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.