Radek John: »To jsem já, ten zubatej!« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Radek John: »To jsem já, ten zubatej!«

Devítiletý John se zubí do objektivu.
Devítiletý John se zubí do objektivu. (ČTK, ara)

Do redakce Aha! se dostal unikátní archivní snímek skupinky dětí, který v roce 1964 vyšel na titulní stránce deníku Lidová demokracie.

A tmavým klučinou hned nahoře vlevo není nikdo jiný než ministr vnitra Radek John (56)!

„To opravdu vyšlo, dobře si na to vzpomínám. Je tam spousta dětí a já jsem tam na ježka a takovej zubatej, že?,“ smál se ministr a pro Aha! vylíčil, jak to celé probíhalo. „To mi bylo takových devět a chodil jsem do třetí třídy do Resslovy ulice na Praze 2. Do školy k nám vběhnul fotograf a začal si vybírat děti, které byly fotogenické. Pak nás nahnali dolů na nábřeží k Vltavě a vyfotili nás,“ vzpomínal.

A jestli byl na sebe hrdý, že byl v novinách? „To už si nevzpomínám, ale bylo to takové dětské. Pak už mě nikam nefotili,“ řekl John, někdejší »fotogenické děcko«. Od té doby se na stránkách médií a obrazovkách televizí objevoval pravidelně, jako politik je na nich pak dennodenně. Podívejte se, jak s ním šel čas!



Přečtěte si
borneocom
7. 4. 2011 • 09:35

nezkutečně falešnej člověk moc nebezpečnej zkorumpovanej

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.