John věděl o korupci dřív než Nečas: Dělal mrtvého brouka? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

John věděl o korupci dřív než Nečas: Dělal mrtvého brouka?

Radek John
Radek John (ČTK, SFŽP)

Ministr vnitra Radek John (VV) věděl o podezření z korupce na Státním fondu životního prostředí daleko dřív než premiér Petr Nečas (ODS). Výsledek byl ale stejný. Oba dělali, že nevidí a neslyší a neučinili nic. Přitom před volbami jak ODS, tak především VV ve své kampani halasně hlásaly, jak zatočí s korupcí.

Šéf fondu Libor Michálek se s podezřením chtěl svěřit premiérovi, s nímž se chtěl i setkat, ten ale neměl zájem, proto se Michálek obrátil na Johna. Ale ani zde příliš nepochodil. „Nemohl jsem nic dělat, neměl nic konkrétního, nic, čím by své domněnky podpořil,“ řekl včera John s tím, že Michálkovi poradil, ať si důkazy obstará.

Michálek si rozhovory začal nahrávat a poté, co na něj začal údajně tlačit ministr životního prostředí Pavel Drobil (ODS), aby nahrávky zničil, zveřejnil je v médiích. Drobil kvůli tomu rezignoval.

Nečas už čelí kvůli korupci trestnímu oznámení. I proto se sešel s policejním prezidentem Oldřichem Martinů, kterého chce John vyhodit. „Je to šokující,“ proto řekl o schůzce. Koalice se kvůli korupci a Michálkovým nahrávkám sešla na mimořádném jednání v pátek. Dnes by mělo rokování pokračovat.

Libor Michálek

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.