Atentát na ruské letiště: Zraněná i Fialová | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Atentát na ruské letiště: Zraněná i Fialová

Atentát na moskevském letišti nepřžilo 35 lidí.
Atentát na moskevském letišti nepřžilo 35 lidí. (ČTK/AP)

VIDEO Pětatřicet mrtvých a kolem 150 zraněných má na svědomí sebevražedný útočník, který v pondělí odpoledne na moskevském letišti Domodědovo odpálil silnou nálož. Pár metrů od atentátu se ocitla i slovenská herečka Zuzana Fialová (36).

Na místě atentátu, tedy v prostoru příletové haly, byla ošetřena stovka zraněných, dalších 58 lidí bylo převezeno do nemocnic. Mezi postiženými pravděpodobně nejsou žádní Češi; z Česka do Domodědova ani v opačném směru v pondělí žádné letadlo neletělo. Lehce zraněna byla slovenská herečka Zuzana Fialová, která cestovala s kolegou Ľubošem Kostelným.

Slovenští herci byli totiž jen pár metrů od centra výbuchu. Naštěstí, jak uvedl Kostelný pro SME.sk, Fialová utrpěla jen lehká zranění, přesto ale zůstává v místní nemocnici, kde jí zašili ucho a vyndali šrapnel pod žebrem.

Zatím poslední teroristický útok otřásl Moskvou loni koncem března, když sebevražedné atentátnice ze severního Kavkazu odpálily tři kilogramy trhaviny ve dvou stanicích moskevského metra. Výbuchy usmrtily 38 lidí a desítky dalších zranily. I dnešní útok na moskevském letišti dávají některé ruské zpravodajské portály do souvislosti s akcemi severokavkazských náboženských extremistů.

Takhle to na letišti po atentátu vypdalo





Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.