Pawlowská, Freimanová, Černochová u plotny: Thajské speciality jim daly zabrat! Zkuste jejich recepty... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pawlowská, Freimanová, Černochová u plotny: Thajské speciality jim daly zabrat! Zkuste jejich recepty...

Halině se sice závitky nepovedly, od thajské kuchyně ji to ale neodradilo.
Halině se sice závitky nepovedly, od thajské kuchyně ji to ale neodradilo.

Jako bavičky či herečky jsou možná bezvadné. Když se přemístí ze studia do kuchyně, už mnohdy nevydávají takové sebejisté výkony. Budiž jim omluvou, že na kuchařské akce nevařily svíčkovou, ale asijská jídla. Jejich recepty se můžete i inspirovat.

Chantal Poullain, Tereza Černochová, Veronika Freimanová s dcerou Terezou nebo Halina Pawlowská přijaly výzvu a šly se učit vařit. Nešlo však o svíčkovou, knedlo vepřo zelo nebo jinou českou specialitu. Dámy se totiž musely poprat s kuchyní thajskou. A přestože odborníci tvrdí, že jsou thajské speciality velice jednoduché a rychlé, dámy měly občas co dělat.

„Bojovala jsem s jarními závitky resp. rolkami a věrna svému naturelu, jsem je udělala krátké a tlusté,“ vtipkovala nad pánví Halina. To Chantal ani svůj výtvor nemohla ochutnat. Má totiž zásadu, že to co vaří, sama nejí.

Za všechny si to nejvíc užila Tereza Černochová, která thajská jídla zbožňuje a v kuchařské škole Concept storu na pražské Újezdě tak teď bude nejspíš »pečená vařená«.

Chantal Poullain vlastnoručně uvařené jídlo neochutnala.

¨

Tereza Černochová a Veronika Freimannová s dcerou si kuchařskou školu užily dosyta.

Chcete si udělat doma stejné dobroty jako celebrity v kuchařské škole? Zkuste to!

Kang Khew Wan Neur – Hovězí zelené kari

Lilek nakrájený na hrubé kostky a pokapaný citronem

Bambus – na nudličky

Červené papričky – kozí rohy

Velké fazolové lusky

1 lžíce Zelená kari pasta

0,5 l kokosového mléka

0,5 l kuřecího vývaru

Hovězí maso na nudličky

Olej

4 lžíce rybí omáčky

1 lžíce cukru

Instantní kuřecí vývar (není nutno)

Bazalka

Na troše oleje orestovat kari pastu – až začne vonět.

Po lžících postupně přilévat kokosové mléko a zarestovat.

Přidat nudličky masa a orestovat s pastou. Zalít zbytkem kokos. mlékem.

Přidat všechnu zeleninu a vařit cca 5 minut. Dochutit cca 4 lžícemi rybí omáčky, 1 lžící cukru a příp. instatním kuřecím vývarem. Nakonec přidat lístky bazalky. Podáváme s jasmínovou rýží.

Popia Tod – Jarní závitky

Zelí – na nudličky

Mrkev – na nudličky

Pórek – na nudličky

Jidášovo ucho – uvařit a nasekat na nudličky

Skleněné MUNGO nudle – namočit do teplé vody na 10 minut

Česnek – nasekat

Olej na smažení

Tmavá sojová omáčka

Ústřicová omáčka

Cukr krupice dle chuti

Pláty rýžového těsta

Na rozehřátém oleji orestovat česnek, přidat zeleninu + namočené a okapané nudle + sojovou a ústřicovou omáčku, pepř, cukr a nechat vychladit. Může se přidat namleté vepřové maso.

Těstíčko (na slepování závitků):

Mouka

Voda

Smíchat do hustšího těstíčka

Zabalit do tenkého těsta, a smažit v oleji.

Phad Thai Kai – Rýžové nudle s kuřecím masem

Suroviny (na 2 porce)

Rýžové nudle (3 mm, namočit na 7 minut do vařící vody a proplachovat ve studené vodě, scedit)

1 šalotka

1 stroužek česneku

2 vejce

120 g kuřecích prsou

Pórek

Mrkev

Sojové výhonky

1 dcl Oleje na restování

Osmažené asijské tofu

Sušené chilli

Rybí omáčka

2 lžíce cukru krupice

Tamarin omáčka

Světlá sojová omáčka (není nutno)

Limetová šťáva

Koriandr (nať)

Sekané oříšky

Pórek, mrkev, šalotku nakrájíme na tenké nudličky. Česnek najemno. Ve WOKU rozehřejeme olej a orestujeme vejce. Přidáme nudličky cibule, česnek, orestujeme a pak vložíme nudličky kuřecího masa. Opět orestujeme. Přidáme nudle, mrkev, sojové výhonky, pórek, a tofu, zalijeme Tamarin omáčkou a rybí omáčkou a dobře promícháme. Dochutíme cukrem případně světlou sojovou omáčkou. Nakonec přidáme čili papričky. Na talíři posypeme sekanými oříšky, koriandrem a zakápneme šťávou z limety nebo citronu.

Tom Kah Koong (polévka s krevetami) nebo Tom Kah Kai (s kuřecím masem)

3 dcl Kokosové mléko

2 dcl Kuřecí vývar

Citronová tráva

Galanga

Limetový list

Šalotka

Svařit a nechat několik minut povařit

Pak postupně přidávat:

Krevety nebo kuř. maso

Cca 4 lžíce limetové šťávy

Cca 2 lžíce Rybí omáčky

½ lžičky oleje z Tom yum pasty – na barvu

4 žampiony (nahrubo)

Cca 2 lžíce cukru krupice

1 chili paprička

Koriandr

Tom Kah Kai (s kuřecím masem)

5 dcl Kuřecí vývar

Citronová tráva

Galanga

Limetový list

Šalotka

Svařit a nechat několik minut povařit

Pak postupně přidávat:

Krevety nebo kuř. maso

Cca 4 lžíce limetové šťávy

Cca 2 lžíce Rybí omáčky

2 lžičky Tom yum pasty

4 žampiony (nahrubo)

Cca 2 lžíce cukru krupice

1 chili paprička (není nutno)

Koriandr

Cherry rajče – přidat do talíře při servírování

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.