Rozloučení s Pavlem Melounkem (†53), tvůrcem Snowboarďáků - Neskutečně nás šikanoval | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rozloučení s Pavlem Melounkem (†53), tvůrcem Snowboarďáků - Neskutečně nás šikanoval

Pavel Melounek
Pavel Melounek  (Aha! – Martin Hykl, Martin Přibyl)

Všichni jeho blízcí, přátelé a spolupracovníci včera v pražském Mánesu zavzpomínali na otce, kamaráda a parťáka, filmového producenta a tvůrce Snowboarďáků Pavla Melounka (†53), který náhle zemřel minulou středu. „Táta byl kamarád, chodili jsme spolu na pivo. Neznám hodnějšího člověka, křivá myšlenka by ho nenapadla,“ řekl Aha! Melounkův syn Pavel (28), který byl i autorem vzpomínkového tabla s fotografiemi.

..

Snad tomu chtěla náhoda, že smrt Melounka dostihla právě ve chvíli, kdy se s přáteli vydal na pivo. „I přes tu hrůzu jsem rád, že jsem byl u toho, když umíral. Všichni jsme se snažili tři čtvrtě hodiny, ale marně,“ svěřil se Aha! jeden z jeho nejbližších přátel Vladimír Drha. „Neskutečně mě šikanoval, všem zasahoval do života. Byl prchlivý, ale upřímný, neskutečně hodný. Jsem o třináct let starší, ale byl jako můj dobrý táta,“ dodal s tím, že to byla krásná smrt. „V hospodě, ale brzo,“ poznamenal další z jeho kamarádů.

Ten stejně jako ostatní jen těžko skrýval smutek, zároveň ale všichni zdůrazňovali, že Melounek by určitě nechtěl, aby na něj vzpomínali se slzami v očích. „Pavel měl u filmu nejraději catering. Vždy chtěl, aby se filmaři dobře najedli. Proto pro něj v Praze neděláme žádnou tryznu, ale vzpomínkové setkání,“ nechal se slyšet jeden z Melounkových přátel, kterých se v Mánesu sešlo požehnaně.

Kliknutím zvětšete

Melounka zabilo pivo!

Producent a kulturní publicista Pavel Melounek (†53) zemřel náhle minulou středu 1. září. „Měli jsme pracovní schůzku, v klidu jsme se v sedm sešli a sedli si, objednali jsme si pivo, a než ho donesli, tak Pavel zkolaboval,“ řekl jeho přítel, režisér Vladimír Drha. Za smrtí podle lékařů stála nejspíše embolie.

Melounek se proslavil hlavně jako producent, který ve filmu Snowboarďáci objevil populární herecké duo Vojtu Kotka (22) a Jirku Mádla (23).

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.