Výročí úmrtí Jiřího Adamíry: Maciuchová nepřišla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Výročí úmrtí Jiřího Adamíry: Maciuchová nepřišla!

Hana Maciuchová
Hana Maciuchová  (Aha! – Marek Pátek, Martin Hykl, archiv České televize)

Náhrobek Jiřího Adamíry (†67) alias rady Korejse z dnes reprízovaného seriálu Panoptikum města pražského, od jehož úmrtí včera uplynulo 17 let, zel celý den prázdnotou. Vzpomenout si na noblesního velikána českého herectví totiž nepřišel nejen žádný z jinak věrných fanoušků, ale ani ta, která o něm vždy hovořila jako o nenahraditelném životním partnerovi a životní lásce – Hana Maciuchová (64).

Celý život lidem rozdával radost, ale v den výročí jeho úmrtí mu včera na Vyšehrad, hřbitov pro největší osobnosti české historie, nikdo nedonesl ani oschlý karafiát. Což platí i o jeho nejdražší Haničce, která si za celý včerejší den nevyšetřila byť jen minutu, aby přišla místo posledního odpočinku svého bývalého druha navštívit.

Jen vzrostlý stromek a dvě dávno vyhaslé svíčky dávají tušit, že čas od času si někdo na Adamíru vzpomene. To i o hrob Jana Nerudy, který odešel na věčnost už před 109 lety, kdosi pečuje vkusněji.

„Haničku Maciuchovou jsem tu už dlouho neviděla. A to sem chodím prakticky denně,“ svěřila se nám postarší žena pečující o hrob praprarodičů. Maciuchovou včera nebylo možné zastihnout v jejím pražském bydlišti. Že by si nechala tento jediný den v roce, kdy může uctít svou dávno mrtvou lásku, utéct?

„Mnoho lidí nepotřebuje vzpomínat na své mrtvé blízké fyzicky na hřbitově. Hlavně jestli pana Adamíru paní Hana nosí v srdci,“ brání herečku renomovaný psycholog, který si nepřál být jmenován. Jenže v tom je ta potíž. Maciuchová je už poslední dobou spojována pouze se svým věrným přítelem, profesorem Karlem Pstružinou (69), a tak je v jejím srdci patrně nyní velký přetlak. Možná, že dovolená s ním byla pro Maciuchovou milejší než Adamíra, kterého by její případná návštěva hřbitova stejně neoživila…

Jiří Adamíra jako vrchní rada Korejs z Panoptika města pražského.

Nový přítel paní Hany Karel Pstružina.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.