Vyrovnání manželů Topolánkových: Pro Pavlu 1 800 000 korun, byt v Praze, chata na venkově, Ford Mondeo… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vyrovnání manželů Topolánkových: Pro Pavlu 1 800 000 korun, byt v Praze, chata na venkově, Ford Mondeo…

Mirek a Pavla ještě v době ještě jako manželé.
Mirek a Pavla ještě v době ještě jako manželé. (Aha!)

Příjemným čtením je pro bývalou manželku expremiéra Mirka Topolánka (ODS) Pavlu smlouva o jejich majetkovém vyrovnání. Po rozvodu s někdejším šéfem ODS jí připadl byt na Hradčanech a chata v Čeladné.

Příjemným čtením je pro bývalou manželku expremiéra Mirka Topolánka (ODS) Pavlu smlouva o jejich majetkovém vyrovnání. Po rozvodu s někdejším šéfem ODS jí připadl byt na Hradčanech a chata v Čeladné.

Celou smlouvu o majetkovém vyrovnání mezi někdejším předsedou ODS a premiérem a jeho bývalou ženou, kteří se rozvedli letos na konci února, zveřejnil časopis Týden.

Topolánková podle ní kromě veškerých nemovitostí a pozemků získala i vůz Ford Mondeo, který si manželé pořídili v době, kdy spolu už dávno nežili.

Ze smlouvy ale není jasné, jaký podíl získali oba manželé z akcií společnosti VAE, v níž Topolánek v minulosti působil jako šéf. Svůj čtvrtinový podíl prodal v roce 2005, podle svých slov za 2,5 milionu korun.

Čtvrtý článek smlouvy pak stanoví, že oba bývalí partneři si ponechají vše, co měli ve chvíli nabytí účinnosti dokumentu ve svém držení a co není předmětem smlouvy. Podle Týdne tak nemuseli uvést vše, co si za dobu politického působení expremiéra pořídili a naspořili. Topolánek byl do loňského jara premiérem a do letošního jara šéfem ODS. Nyní je řadovým členem, vlastní živnostenský list na poradenskou činnost.

Někdejší předseda ODS se také své exmanželce zavázal vyplatit celkem 1,8 milionu korun ve třech splátkách. Prvních 300 000 korun už by měla mít na účtu, zbývají dvě splátky po 750 000 korunách.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.