Herec Karel Roden: Svůj zámek má na víně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Herec Karel Roden: Svůj zámek má na víně!

Karel Roden
Karel Roden (Aha! – Marek Pátek, Martin Hykl, Profimedia.cz)

Hollywoodská herecká star Karel Roden (48) odhalil tajemství svého tajemného zámku Skrýšova na Příbramsku. „Mám v něm obrovské sklepy, chystám se je zaplnit vínem,“ přiznal Roden. Zámeček s kladrubskými koňmi, kterých tady chovají rovnou pět, se i s postavičkou Rodena objevil i na etiketách hercovy soukromé edice vína.

A jak mu vůbec chutná víno? „Různě. Někdy si dám klidně i dvojku dopoledne. Piju třeba i dopoledne, když je chuť, jindy si nemohu dát sklenku ani po náročném představení, pak si zase v jiný den dám s chutí. A mám dva vinné sklepy. Jeden je prázdný, ten budu plnit vlastním vínem, v druhém už mám pět set lahví,“ pochlubil se deníku Aha! hrdina snímků Hellboy, Bourneův mýtus nebo chystaného velkofilmu Lidice, s jehož producentem Tomášem Vicanem ve Vinné galerii v Brně řadu vín »Karel Roden« uvedl na trh.

Roden na svém víně zatím nevydělal ani korunu. „Nedomluvili jsme si žádná procenta ze zisku, nic. Karlovi nešlo o výdělek,,“ vysvětluje vinař Vican, podle něhož se víno bude prodávat zhruba za 350 korun.

Letecký pohled na zámek Skrýšov, který se objevuje i na etiketě Rodenova vína.

Skrýšov jim padá na hlavu!

Zámek byl dostaven asi roku 1762 pro Norberta Kfelíře ze Zakšova. Lobkowiczové jej začátkem 20. století používali jako letní sídlo. Roden jej koupil v dezolátním stavu před několika lety a snaží se pilně rekonstruovat. Zatímco jeho milovaní koně »kladrubáci« už mají stáje v bezvadném stavu, herec s přítelkyní obývají jen dvě místnosti a sociální zařízení. „Jinak jim padá zámek na hlavu. Do jiných částí zámku nesmějí,“ říká znalec místních poměrů. Rekonstrukci, která se vyšplhá až na desítky milionů korun, osobně řídí Roden, který kvůli tomu omezil i svou hereckou kariéru.

Karel Roden na zámku chová kladrubské koně. Často na nich sám jezdí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.