Tajemství milovaných hvězd! Karel Roden: Drsňák vystudoval keramiku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tajemství milovaných hvězd! Karel Roden: Drsňák vystudoval keramiku

Jana Krausová se společně s Karlem Rodenem vydala na krátkou procházku po kolonádě. Šli jen vyvenčit psa.
Jana Krausová se společně s Karlem Rodenem vydala na krátkou procházku po kolonádě. Šli jen vyvenčit psa. (Aha! – David Kundrát)

Karel Roden (48), drsňák českého filmu, jehož kamenná tvář a ostře řezané rysy jej dostaly až do Hollywoodu, kde si zahrál v řadě známých filmů, svou kariéru začal za hrnčířským kruhem!

A pěkné kolečko se mu povedlo i v soukromém životě! S kým si prohodil partnerky?

Roden se narodil v Českých Budějovicích. Nejprve vystudoval keramickou školu a až později nastoupil na DAMU. Celý život se zdokonaloval v herectví a absolvoval nejrůznější ochotnické kurzy. Když byl v Anglii, kde si oprašoval svůj herecký um a pilně studoval angličtinu, musel dokonce z existenčních důvodů potiskovat trika, aby přežil.

Vyplatilo se to. Nakonec prorazil až v americké továrně na sny – Hollywoodu, kde stál po boku těch největších hereckých es a ztvárnil převážně padouchy. A jeho kariéra dále stoupá. V soukromí žije již léta s herečkou Janou Krausovou (56), bývalou partnerkou herce a moderátora Jana Krause (57). S tím si ostatně své lásky prohodili. Nynější Krausovou oporou je Rodenova první osudová žena Ivana Chýlková (47).

Herec vlastní zámek Skrýšov, který má údajně i s pozemky hodnotu padesát milionů korun. Na rozlehlých pozemcích se prohánějí koně, kteří spolu s malováním patří mezi jeho oblíbené volnočasové aktivity.



Přečtěte si
analfabet
19. 1. 2011 • 19:45

Rodenovo herectví je stále stejné - divý výraz v tváři, tvrdý rys kolem rtů a štěkání místo řeči-

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.