Osobní kuchař zpěváka Petra Muka (†45): Petr mi měl zpívat na pohřbu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Osobní kuchař zpěváka Petra Muka (†45): Petr mi měl zpívat na pohřbu!

„Na pohřeb nemohu, těžce bych to snášel,“ říká kuchař Jarda.
„Na pohřeb nemohu, těžce bych to snášel,“ říká kuchař Jarda. (Aha! – Martin Pekárek, ara)

Váží 170 kilo a říkají mu Jarda Drobeček. Je kuchařem ve vinohradské restauraci Historie, kam za ním chodil i nedávno zesnulý zpěvák Petr Muk. Ten měl rád jeho speciality, které si s oblibou nosil i domů. Jarda s Petrem byli přátelé a Petr měl být hostem i na včerejší oslavě Drobečkových šedesátin. Jeho místo však zůstalo prázdné a ani oslavencův oblíbený hit Stín katedrál na narozeninové párty nezazněl. Drobečkovi zbyly jen vzpomínky na kamaráda, o které se rád podělil i se čtenáři Nedělního Aha!.

Bramborový salát mu musel dopředu hlásit

Jejich vzájemný vztah byl prý vždy bezproblémový a kamarádský. „Péťa vždycky říkal, že jsem jeho osobní kuchař. Byl jsem pro něj na telefonu kdykoliv k dispozici – 24 hodin denně. Hrozně miloval ryby, a to na všechny způsoby. Když měli návštěvu, například Evička ze Slovenska, nebo když tu něco řešil s kapelou, zajišťoval jsem jim tady rezervaci. Nikdy jsem ho neviděl rozčileného, nebo naštvaného,“ vzpomíná na oblíbeného hosta a svého přítele kuchařský mistr Jarda Drobeček. Kromě rybích specialit si prý Petr Muk potrpěl i na další Jardovy pochoutky. „Moc rád si ode mě nechával namíchat tatarák, zbožňoval krocana s mandlovou nádivkou a úplnou perličkou byl pro něj můj bramborový salát. Výslovně si vyžádal, abych mu s předstihem posílal SMS, až ho budu dělat. To si ho pak bral i domů, jak říkal – pro holky, na které neustále myslel. Zároveň si k tomu nechal obalit sýr nebo kuřecí řízky. Vždycky říkal, že neví, jak se mi za ty dobroty odvděčí. Odpovídal jsem mu, ať to neřeší, že mi za to jednou zazpívá na pohřbu. To ale on nechtěl slyšet,“ dodává posmutnělý kuchař.

Na oslavu šedesátin už nepřišel

Necelé tři dny před zpěvákovou smrtí mluvil Jarda s Petrem naposledy v životě. Rozhovor byl srdečný a věcný, nic nenasvědčovalo blížící se tragédii. „Říkal mi, že se těší na koncert skupiny Kiss a také jsme se bavili o hokeji a jeho nové desce. Říkal, že je rád, že ji má už za sebou. A také se těšil na bramborový salát, který jsem měl v plánu udělat začátkem týdne. Rozloučili jsme se s tím, že se uvidíme v sobotu na oslavě mých šedesátin (29. 5. pozn. redakce). Říkal, že má pozvánku na lednici pod magnetem a že má pro mě vymyšlený dáreček,“ vzpomíná na poslední rozhovor kuchař. O jaký dárek se jednalo, se zřejmě již nedozví, ale to je pro něho dnes již vedlejší. Měl radost už jen z toho, že měl Petr přijít na jeho oslavu a že by mu na ní i zazpíval. Také se těšil na jeho nové CD s věnováním, které mu zpěvák slíbil. „Přál jsem si, aby mi zazpíval Stín katedrál. Ta píseň by tu určitě v sobotu zazněla,“ dodává.

Vytýkal mu cigarety a zapíjení prášků pivem

Petr Muk prý byl pohodový host, se kterým nebyly nikdy žádné problémy.„Většinou přicházel jenom na pivo, které měl moc rád. Dával si pár malých a nikdy jsem ho neviděl opilého. Často se také zastavil s manželkou a dcerkou. Kolikrát tu se mnou spíš rozebíral osobní a pracovní věci, nebo problémy s řemeslníky. Žil pro rodinu a měl neuvěřitelně akční životní rádius. Také proto jsem nevěřil tomu, že by si mohl sáhnout na život,“ říká kuchař Jarda. Zdá se, že v kuchařových očích byl Petr Muk pan Bezchybný, kterému se nedá nic vytknout. Omyl. Přece se našlo něco, co Jardovi na oblíbeném hostu a kamarádovi v jedné osobě vadilo. „Vytýkal jsem mu dvě věci. Zaprvé, že moc kouří a zadruhé, že zapíjí prášky pivem. Co se týče toho zapíjení prášků, na to měl svou, celkem logickou odpověď. Říkal, že když tady pije pivo a musí si vzít prášek, tak ho přece do toho nebude zapíjet vodou,“ reprodukuje zpěvákovo vysvětlení muž, který se kamarádova pohřbu nezúčastní. „Ne proto, že se bude konat v jižních Čechách, ale proto, že zkrátka nemůžu. Hlavně kvůli emocím... je to strašné,“ končí svou vzpomínku na Petra Muka jeho osobní kuchař Jarda Drobeček, který doufá, že mu někdy, tam nahoře, zase nějaké z jeho oblíbených jídel uvaří.

Kuchaři Jardovi vadilo, že Petr Muk hodně kouřil a zapíjel prášky pivem.

Jarda Drobeček byl zpěvákův osobní kuchař.

Takhle se kauza vyvíjela:

Pondělí 24. 5.

V pondělí ráno obletěla republiku šokující zpráva o tom, že zemřel zpěvák Petr Muk (†45). Jeho tělo nalezla Mukova manželka Eva doma v obývacím pokoji. Okamžitě se začalo spekulovat o tom, zda se jednalo o sebevraždu či nešťastnou náhodu. Muk podle očitých svědků v neděli navštívil koncert kapely Kiss, kde popíjel. Po koncertu dorazil na Staroměstské náměstí, kde probíhaly oslavy titulu našich hokejistů. I tam si prý dal několik panáků. Po půlnoci se taxíkem nechal odvézt domů. Jenže odtud zamířil do blízkého baru, kde v popíjení pokračoval. Domů dorazil až kolem třetí hodiny ranní. Ale spát nešel. V obýváku si otevřel další lahev a zřejmě si vzal antidepresiva, která dlouhodobě bral.

Úterý 25. 5.

Mukova tělo bylo odvezeno do pitevny. Policisté zatím nechtějí prozradit, co za úmrtím zpěváka stálo. Aha! se podařilo najít Mukovu bývalou milenku Petru Janderovou, která tvrdí, že byl ve vztahu se svou manželkou nešťastný a že jeho smrt rozhodně nebyla náhoda. O jeho smrti se však vedou stále různé spekulace. Objevují se zprávy, že za smrt můžou i drogy!

Středa 26. 5.

Zpěvákova bývalá milenka tvrdí, že otcem jejího tříletého syna Šimona je právě Petr Muk. Chce dokonce jeho vzorky, aby se mohly udělat testy DNA. Muk prý s tím ještě těsně před smrtí souhlasil. Petrova manželka Eva je stále na dně a není schopna komunikovat s médii.

Čtvtek 27. 5.

Stále ještě není jasné, zda Muk bude mít vůbec pohřeb. Rodina uvažuje, že se se zpěvákem rozloučí pouze v rodinném kruhu. Mukovi kolegové ovšem chystají rozloučení v jednom z divadel, kde zpěvák vystupoval.

Pátek 28. 5.

Aha! se podařilo získat přísně utajovanou pitevní zprávu! Podle ní měl zpěvák v době smrti v krvi 2,65 promile alkoholu a zanedbatelné množství léčiv. Drogy tak příčinou smrti, ke které došlo mezi 4. a 5. hodinou ranní, rozhodně nebyly. Tu zavinilo velké množství zvratků, které se dostaly do plic. „Je to rychlá, bezbolestná smrt. Zkrátka nešťastná náhoda,“ říká lékař, který se podílel na zpěvákově pitvě.

Sobota 29. 5.

Veřejné rozloučení s Petrem Mukem proběhne v pražském Divade Broadway ve čtvrtek 3. června. „Poslední rozloučení proběhne pro veřejnost v 10.00 hodin a odpoledne téhož dne v úzkém rodinném kruhu. Děkujeme všem za pochopení, podporu a projevenou soustrast,“ uvádí ve svém prohlášení zpěvákova manželka Eva.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.