Pavla Topolánková jde proti manželovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Pavla Topolánková jde proti manželovi!

Pavla Topolánková Bude soupeřkou pro svého manžela Mirka Topolánka, kandiduje do Senátu.
Pavla Topolánková Bude soupeřkou pro svého manžela Mirka Topolánka, kandiduje do Senátu. (: ČTK)

PRAHA – Šok! Pavla Topolánková (51) vyrazila do boje proti svému manželovi, šéfovi ODS Mirku Topolánkovi (50)! Bude totiž kandidovat do Senátu za novou stranu Politika 21, kterou vede Jana Bobošíková.

  • Kandiduje do Senátu za stranu Bobošíkové!
  • Šokovaný šéf ODS: Mrzí mě to!

Ta je známá svou kritikou právě ODS. Topolánková o svém kroku dopředu manželovi vůbec neřekla! „Mrzí mě to, ale nemohu s tím nic dělat,“ řekl deníku Aha! Topolánek. Podle některých informací je krok Topolánkové vyvrcholením jejich manželských hádek. Na kandidátce strany Politika 21 jsou i moderátorka Mirka Čejková, zpěvák Martin Maxa, či známý advokát Miroslav Kříženecký.

„Asi před týdnem jsem oslovila paní Topolánkovou. Ona se podívala na náš program, vzala si dva dny na rozmyšlenou a pak na moji nabídku kývla,“ řekla deníku Aha! bývalá televizní moderátorka Jana Bobošíková, zakladatelka strany Politika 21. „Osobně si myslím, že paní Topolánková je mozkem v rodině Topolánkových. To je můj osobní dojem, považuji ji za velmi kultivovanou a inteligentní ženu, která má přehled o politice,“ dodala Bobošíková.

Topolánková chtěla do říjnových senátních voleb původně kandidovat za ODS, jejíž je i členkou. Ve straně ale byla příliš velká konkurence, proto souhlasila s nabídkou europoslankyně Bobošíkové.

Mirek Topolánek o kandidatuře své ženy nevěděl. „Mrzí mě to,“ říká šéf ODS. „Když to řeknu cimrmanovsky, můžu nesouhlasit, dokonce můžu protestovat, ale to je tak jediné, co s tím můžu udělat. Moje žena je velmi samostatná, velmi nezávislá,“ uvedl Topolánek. Dodal, že se manželce nelíbilo, že v Praze neměla dost práce. „Stává se mým politickým soupeřem,“ prohlásil. Doufá, že v obvodě Ostrava město, kde se bude jeho žena o křeslo v Senátu ucházet, zvítězí senátor ODS Milan Balabán. Podle spekulací je ale kandidatura Topolánkové vyústěním domácích sporů mezi oběma manžely. Jak deník Aha! informoval, mluví se i o rozvodu. Topolánek ale podobné otázky označil za nekorektní.

Pavla Topolánková se nikdy netajila tím, že by jednou do „velké“ politiky ráda vstoupila. Senát zná dobře. Když byl její muž senátorem, dělala mu asistentku.

Za stranu Politika 21 kandiduje v Praze 12 i televizní moderátorka Mirka Čejková (44). „Chci pomáhat postiženým a vytvořit podmínky pro jejich hodnotný život,“ říká Čejková, která má sama postiženou dceru. Další známou tváří Politiky 21, která chce do Senátu, je zpěvák Martin Maxa (45). Ke vstupu do politiky ho přiměla jeho vlastní nepříjemná zkušenost s českými soudy, kdy byl podmínečně odsouzen za to, že se při soutěži Missis silou zastal jedné z finalistek, kterou napadl její přítel. „Já myslím, že veřejnost je docela obeznámena s případem, který mě zabolel, který se mi stal v Ostravě, kde jsem byl neprávem a nespravedlivě odsouzený. Tak jsem se rozhodl, že pokud budu mít možnost udělat něco malinko víc, tak to udělám,“ řekl Maxa Frekvenci 1. V programu Politiky 21 se mu líbí záměr zavést odpovědnost soudců za svá rozhodnutí. Za stranu kandiduje dvanáct lidí, z toho 7 žen.

Kandidátky do senátních voleb se musejí uzavřít do dneška.

Další známé osobnosti, které chtějí do Senátu:

  • Tomáš Töpfer (herec, za ODS)
  • Imrich Bugár (bývalý diskař, za ČSSD)
  • Libuše Barková (podnikatelka, nezávislá)
  • Jiří Dědeček (písničkář, za Stranu zelených)

Manželé Topolánkovi: Mluví se už o rozvodu!
Manželé Topolánkovi: Vzájemná nevěra?!
Topolánek: Nevěra s krásnou poslankyní?

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.